Raseinių naujienų portalas

KitaVerslas

4 automobilių gedimai, kurių remontuoti dažnai neapsimoka

Pirkdami automobilį visada turėtumėte pasidomėti, ar jus dominantis modelis yra patikimas. Dėl prasto patikimumo kai kurie modeliai pardavinėjami pigiau net kai jie dar jokių gedimų neturi, nes susidūrus su brangiomis problemomis remontas gali tiesiog neapsimokėti. O kaip nustatyti, ar remontuoti apsimoka ir kokie gedimai yra baisiausi?

Kada nebeverta remontuoti automobilio?

Jeigu nekreipsime dėmesio į moralę ir atsižvelgsime vien tik į finansinę padėtį, tai automobilio remontuoti neapsimoka tada, kai remontas prie automobilio pridės mažiau vertės nei kainavo pats remontas. Jeigu už sugedusį automobilį galite gauti 10 tūkst. eurų, o už suremontuotą 13 tūkst. eurų, bet remontas kainuoja 5 tūkst. eurų, tada finansiškai labiau apsimoka parduoti automobilį.

Brangūs gedimai

Dažniausiai brangiausios problemos prasideda patekus į eismo įvykį, tačiau šįkart išskirkime keletą mechaninių gedimų:

  • Automatinės pavarų dėžės problemos. Didžioji dalis modernių automobilių turi automatines pavarų dėžes, kurios yra rafinuotos ir kaip niekada sudėtingos. Jų remontas retai kainuoja mažiau nei tūkstantį eurų.
  • Pažeista variklio galvos tarpinė. Apsisaugoti nuo šio gedimo yra neįmanoma ir su juo vairuotojai susiduria gana dažnai. Pažeidus tarpinę kompresija patenka į aušinimo sistemą arba apskritai į variklio išorę. Remonto metu reikia išardyti didelę dalį variklio, todėl darbas būna brangus.
  • Hibridinio modelio baterijos keitimas. Lyginant su automobiliais, baterijų pažanga yra labai lėta ir vos po dešimtmečio jos gali visiškai degraduoti. Naujas baterijų komplektas gali kainuoti keletą tūkstančių eurų.
  • Nutrūkęs paskirstymo diržas. Jeigu laiku nepakeitėte paskirstymo diržo arba grandinės, jis gali nutrūkti ir sugadinti vožtuvus bei kitus elementus.

Dažnai didelių variklio gedimų niekas neremontuoja ir, vietoje to, keičia visą variklį. Didelę dalį gedimų galite išvengti tiesiog tinkamai besirūpindami savo automobiliu: laiku keiskite filtrus, tepalus, paskirstymo diržus. Kokybiškus tepalus savo automobiliui galite įsigyti internetinėje parduotuvėje Autoera.lt.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us