Raseinių naujienų portalas

KitaKriminalai

L. Pernavas: kraupų nusikaltimą Anglijoje lietuvis galėjo įvykdyti ir dėl psichinės būklės

Mirtinu devynmetės mergaitės subadymu Anglijoje įtariamas lietuvis Deividas Skebas nusikaltimą galėjo įvykdyti ir dėl savo psichinės būklės, jis anksčiau baustas už narkotinių medžiagų vartojimą, sako Lietuvos policijos atašė Jungtinėje Karalystėje Linas Pernavas.

„Britų kolegos turi duomenų, kad būtent minėtas asmuo padarė šį kraupų nusikaltimą. Kalbant apie versijas, nesinorėtų daug spekuliuoti, manau, kad bus ištirtos visos, bet, be abejo, viena iš versijų, labai tikėtina, kad bus susijusi su D. Skebo psichine sveikata. (…) Viena iš versijų, kaip ir dažniausiai tokiais atvejais yra tiriama, tai yra nusikaltimas padarytas dėl tam tikros psichinės būklės“, – antradienį LRT radijui sakė L. Pernavas. 

22 metų D. Skebas pirmadienį buvo atvestas į Linkolno karūnos teismą, čia jis patvirtino savo tapatybę, kitas teismo posėdis numatytas rugsėjį.

Anot L. Pernavo, įtariamasis buvo žinomas Lietuvos policijos pareigūnams, baustas administracine tvarka už įvairius pažeidimus, tarp jų – ir už narkotinių medžiagų vartojimą.

„Mums šis asmuo buvo žinomas, nors ir teistas nė karto nebuvo, tačiau baustas administracine tvarka penkis kartus už visiškai skirtingus pažeidimus, pastarasis jų padarytas praėjusiais metais, jis baustas už narkotinių psichotropinių ir kitų psichiką veikiančių medžiagų vartojimą“, – sakė L. Pernavas.

D. Skebas įtariamas Linkolnšyro grafystėje, Bostono mieste, ketvirtadienį peiliu mirtinai subadęs devynerių metų lietuvę Liliją Valutytę.

Iš pradžių policija buvo sulaikiusi du įtariamuosius, tačiau jie paleisti.

Nužudytos mergaitės tėvams sunkiu metu padeda specialiai apmokyti policijos specialistai.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us