Raseinių naujienų portalas

KitaNaujienosPolitika

Norint gauti prieglobstį Lietuvoje, šaukimo į Rusijos kariuomenę nepakanka

Mobilizacijos vengiantiems rusams nepakaks šaukimo į kariuomenę, norint gauti prieglobstį Lietuvoje, sako krašto apsaugos ministras.

„Kiekvienas žmogus atėjęs, ar su viza, ar be vizos, gali paprašyti politinio prieglobsčio, bet šaukimo į kariuomenę neužtenka. (…) Jei būtų kartu persekiojimo aktai, tai svarstytume“, – žurnalistams ketvirtadienį Seime sakė Arvydas Anušauskas.

Pasak jo, prieglobstį gauti norintys žmonės taip pat dar turi būti persekiojami.

„Tai, ką mes matome Rusijos pagrindinių miestų, pavyzdžiui, Sankt Peterburgo, gatvėse dabar, kai šimtai ar tūkstančiai žmonių suimta, tai, matyt, jei kažkas iš jų bėgtų nuo persekiojimo, priežastys tos atsirastų“, – kalbėjo ministras.

Vis dėlto jis pridūrė, kad prie Lietuvos sienos nuo mobilizacijos bėgančių rusų „nelabai matosi“.

„Matosi prie kitų sienų, kur Rusijos piliečiai turėjo laisvesnį įėjimą ar bevizį režimą. Tai yra Turkija, Sakrtvelas, ten matosi eilės, noras patekti“, – sakė A. Anušauskas.

Pasak jo, daugiausia Rusijoje protestuojama didžiuosiuose miestuose, tačiau akcijos nukreiptos ne prieš karą, o prieš Kremliaus apgavystę.

„Jie išreiškia pasipiktinimą dėl mobilizacijos ir apgaulės, nes buvo sakyta, kad jos nebus. (…) Kol kas sakyčiau dar nėra protestas prieš agresiją“, – teigė ministras.

Rusijos vadovas Vladimiras Putinas trečiadienį paskelbė apie dalinę mobilizaciją šalyje. Pasak jo, šaukimas taikomas atsargos kariams, pirmiausia – turintiems patirties. Rusija tikisi mobilizuoti apie 300 tūkst. karių.

Reaguodama į mobilizaciją, Lietuva pakėlė kariuomenės greitojo reagavimo pajėgų budrumo lygį, kitą savaitę dėl to šaukiama prezidento Gitano Nausėdos vadovaujama Valstybės gynimo taryba.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us