Raseinių naujienų portalas

NaujienosPolitika

Po Rusijos smūgių Ukrainoje ir sprogimų Lenkijoje – tarpinstitucinis pasitarimas Vilniuje

Po antradienio vakarą įvykusių Rusijos atakų prieš Ukrainą ir sprogimų Lenkijoje trečiadienį Vilniuje rengiamas tarpinstitucinis pasitarimas dėl saugumo situacijos regione.

„Pasitarimo tema – saugumo situacijos regione pasikeitimai po paskutinių Rusijos atakų prieš Ukrainos infrastruktūrą“, – pranešė Prezidentūra.

Prezidento patarėjas Kęstutis Budrys trečiadienio rytą LRT radijui sakė, jog pasitarimas rengiamas „Valstybės gynimo tarybos plius sudėties“, įtraukiant daugiau ministrų.

Susitikimo metu rengiamasi aptarti šiuo metu turimą informaciją.

Prezidentūroje rengiamame pasitarime be šalies vadovo Gitano Nausėdos dalyvausianti pranešė ir premjerė Ingrida Šimonytė, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Seimo pirmininkė LRT sakė, jog tai yra „reakcija pirmoji institucijų į incidentą Lenkijoje“, o daugiau informacijos apie jo turinį bus pasitarimui įvykus.

Susitikimas rengimas po to, kai Rusijos pajėgos antradienį į Ukrainą, Kyjivo duomenimis, paleido apie šimtą raketų, taikydamosis į energetikos infrastruktūrą.

Per šias atakas daug kur šalyje buvo nutrauktas elektros tiekimas. Apie didelius elektros tiekimo sutrikimus dėl Rusijos smūgių pranešė ir Moldova.

Tuo metu Lenkija trečiadienį naktį patvirtino, kad viena rusų raketa nukrito jos teritorijoje. Incidentas pareikalavo dviejų žmonių gyvybių.

Varšuva taip pat nurodė didinanti karinės parengties lygį, tačiau daugiau detalių nepateikė.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us