Raseinių naujienų portalas

KitaPolitikaRinkimai 2023

Susipažinkime – pirmasis Raseiniuose politinis komitetas „Tau, kraštieti!“

Raseinių rajono gyventojams jau žinoma, kad ateinančiuose 2023 m. kovo 5 d. vyksiančiuose savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose savo kandidatūrą jau nusprendė iškelti gerai žinomas Raseinių krašto pilietis, gydytojas Mingaudas Tamaliūnas. Tiesa, į politinę kovą jis stos ne vienas, o su būriu taip pat gerai žinomų rajono žmonių, kuriuos jungia politinis komitetas „Tau, kraštieti!“.

PIRMAS POLITINIS KOMITETAS

Nors ankstesniuose rinkimuose Raseiniai jau yra turėję politinių komitetų, tačiau šiuose rinkimuose „Tau, kraštieti!“ yra pirmas užregistruotas politinis komitetas. Pagal naująją tvarką politinius komitetus privaloma steigti kaip juridinius asmenis registruojant per Teisingumo ministeriją, kai anksčiau rinkimų komitetus registruodavo Vyriausioji rinkimų komisija (VRK). Atsirado ir tam tikrų prievolių – politinį komitetą steigiantys asmenys turi būti registruoti tos savivaldybės teritorijoje, kurioje steigiamas komitetas, ir ne trumpiau kaip šešis mėnesius iki rinkimų dienos.

Taigi, š. m. spalio 10 d. vykusiame politinio komiteto „Tau, kraštieti!“ steigiamajame suvažiavime dalyvavo 62 politinio komiteto steigėjai. Suvažiavimo metu buvo išrinktas politinio komiteto pirmininkas Mingaudas Tamaliūnas, jam suteikti pirmininko įgaliojimai. Taip pat išrinkta penkių asmenų politinio komiteto valdyba ir politinio komiteto kontrolierė bei pristatyta politinio komiteto „Tau, kraštieti!“ rinkiminė programa.

„Nėra taip paprasta kuriamam visiškai naujam politiniam dariniui suburti reikiamą kiekį žmonių ir kad visi jie nepriklausytų jokiai kitai politinei jėgai bei būtų registruoti mūsų rajone. Ypač kai kalbame apie Raseinius – juk mūsų rajonas nedidelis, neturime tiek daug politika besidominčių žmonių, daug kas jau ilgus metus remia ar priklauso kitoms politinėms partijoms. Tačiau faktas, jog mums vos per kelias savaites pavyko suburti tokį gausų 62 steigėjų komitetą, parodo, kokį stiprų užnugarį ir palaikymą turi pirmininkas M. Tamaliūnas“, – apie steigiamąjį suvažiavimą kalbėjo jo sekretoriumi išrinktas VšĮ „Atrask Raseinius“ vadovas Arnas Zmitra.

NEĮPRASTAS PAVADINIMAS

Šio politinio komiteto pavadinimas „Tau, kraštieti!“ iš tiesų neįprastas. Vargu, ar rastume dar nors vieną politinį darinį, kurio pavadinime būtų minimas kreipinys („kraštieti“) arba įvardis („tau“).

„Kai galvojome komiteto pavadinimą, norėjome atkreipti dėmesį į labai artimą santykį. Norėjosi aiškiai parodyti, jog šie žmonės eis į rinkimus ne vedami asmeninių paskatų, bet noro daryti gera TAU – žmogui, kuris čia gyvena, čia nori kurti, augti, dirbti, mokytis. O KRAŠTIETIS gavosi natūraliai, šis žodis jau tarsi yra suaugęs ir neatsiejamas nuo viso plataus Raseinių krašto“, – apie komiteto pavadinimo kūrimą kalbėjo jo procese dalyvavusi komiteto narė Raseinių r. Viduklės Simono Stanevičiaus gimnazijos direktorės pavaduotoja ugdymui Audra Samienė.

Nenuostabu, kad ir šio politinio komiteto logotipas atspindi tą pačią idėją. Jame pavaizduotas ne tik komiteto pavadinimas „Tau, kraštieti!“, bet ir Raseinių kraštą simbolizuojantys akcentai: Šiluvos bazilika, Nepriklausomybės paminklas „Žemaitis“, Lietuvos partizanų memorialas, esantis Kryžkalnyje, ir žinoma, kaip gi be tradicinės ir visiems puikiai pažįstamos lūšies, kuri yra matoma ir Raseinių herbe.

Lygiai taip pat, kuriant visą „Tau, kraštieti!“ simboliką, buvo dėliojamas ir komiteto šūkis: „Kad gyventi būtų gera tau, kraštieti!“. „Norėjome, kad šį šūkį kiekvienas mūsų krašto gyventojas galėtų pritaikyti sau ir paversti jį unikaliu. Todėl žodį „gyventi“ kviesime kraštiečius keisti į „kurti“, „dirbti“, „veikti“, o „gera“ galima keisti į „linksma“, „įdomu“ ir „faina“. Tokiu būdu norime akcentuoti, jog mūsų veikla bus orientuota į pačias įvairiausias visuomenės grupes“, – apie komiteto šūkį pasakojo komiteto narė ir prekinio ženklo „Žiba Collection“ įkūrėja Živilė Bružienė.

IŠSKIRTINIS KANDIDATŲ SĄRAŠAS

Iš viso Savivaldybių tarybų rinkimuose politinis komitetas „Tau, kraštieti!“ kels 20 kandidatų. „Man be galo malonu, jog šia idėja ir siekiu keisti mūsų visų gyvenimą, patikėjo toks didžiulis būrys žmonių. Mūsų sąrašas tuo ir stiprus, jog čia nėra šiaip sau prisidėjusių žmonių, nesistengėme surinkti pilno maksimalaus galimo 50 žmonių skaičiaus, kaip daro daugelis kitų partijų. Mes orientuojamės į kokybę, į žmonių žinias, patirtis, todėl sąrašą sudarys mokytojai, medikai, vadybos srities atstovai ir ne maža dalis savo verslą kuriančių žmonių. Esu įsitikinęs, kad tokia įvairovė bus mūsų stiprioji pusė“, – apie komiteto narius kalbėjo jo pirmininkas ir kandidatas į Raseinių rajono merus Mingaudas Tamaliūnas.

Tiesa, kalbant apie šį politinį komitetą, verta paminėti, kad šis komitetas pagal bendrą amžiaus vidurkį, ko gero, bus jauniausias šiuose Raseinių rajono savivaldybės tarybos rinkimuose. Be to, tai nauji ir rinkėjams dar neatsibodę veidai, nes didžioji dauguma sąrašo narių iki šiol nėra dalyvavę jokioje kitoje politinėje veikloje. Tad rinkėjams, kurie dažnai pareiškia, kad nėra už ką balsuoti, nes visi kandidatai užsisėdėję ir jau stipriai peržengę vidutinę amžiaus ribą, šiuose rinkimuose atsirado nauja viltis ir pasirinkimas. Kviečiame ja pasinaudoti 2023 m. kovo 5 d., ateinant balsuoti į savo apylinkę!

Politinė reklama bus apmokėta iš politinio komiteto „Tau, kraštieti!“ rinkimų sąskaitos. Užsak. Nr.2022/12/15

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us