Raseinių naujienų portalas

KitaNaujienos

Apeliacinis teismas daliai nuteistųjų Raseinių korupcijos byloje sumažino baudas

Lietuvos apeliacinis teismas Raseinių rajono savivaldybės korupcijos byloje daliai nuteistųjų sumažino baudas, ketvirtadienį pranešė teismas.

Šiaulių apygardos teismas pernai vasarį dėl piktnaudžiavimo, kyšio paėmimo ir svetimo turto pasisavinimo kaltu pripažino buvusį Raseinių rajono savivaldybės Žemės ūkio ir kaimo plėtros skyriaus vedėją Vilmantą Bacį, o savivaldybės darbuotojas Rytis Radavičius pripažintas kaltu dėl kyšio paėmimo.

Taip pat nuosprendžiu kaltais dėl minėtų savivaldybės tarnautojų papirkimo pripažinti keturi privačių bendrovių vadovai – Ričardas Valinčius, Romaldas Zubiela, Arvydas Lukminas ir Stasys Bružas.

Lietuvos apeliacinis teismas konstatavo, kad pirmosios instancijos teismas tinkamai ištyrė ir įvertino byloje surinktus įrodymus bei kvalifikavo nuteistųjų padarytas nusikalstamas veikas ir pagrįstai visiems nuteistiesiems paskyrė bausmes – baudas, tačiau kai kuriems jos buvo skirtos per didelės.

Apeliacinio teismo sprendimu, V. Baciui skirta bauda palikta pirmosios instancijos teismo skirta bauda – 35 tūkst. eurų, o R. Radavičiui nuo 17,5  tūkst. eurų sumažinta iki 15 tūkst. eurų, jiems taip pat liko uždrausta penkerius metus dirbti valstybės tarnyboje.

Taip pat iš nuteistojo V. Bacio konfiskuota 7,2 tūkst. eurų bei priteista savivaldybe 1 tūkst. eurų turtinei žalai atlyginti, o iš R. Radavičiaus konfiskuota 2,7 tūkst. eurų.

Apeliacinis teismas padarė išvadą, kad pirmosios instancijos teismas skirdamas baudas R. Radavičiui bei verslininkams S. Bružui ir A. Lukminui nepakankamai įvertino jų nusikalstamų veiksmų intensyvumą ir apimtį, palyginti su kitų nuteistųjų veiksmų intensyvumu darant tokio pat pobūdžio ir sunkumo nusikaltimą.

Apeliacinio teismo nuosprendžiu A. Lukminui skirta 10 tūkst. eurų bauda sumažinta iki 7,5 tūkst. eurų, o S. Bružui skirta 17,5 tūkst. eurų bauda – iki 12,5 tūkst. eurų. 

Kaip nurodoma pranešime, byloje skundus pateikė visi nuteistieji ar jų gynėjai, prašydami juos išteisinti ar jiems iškeltą bylą nutraukti.

Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis įsiteisėja jo paskelbimo dieną, tačiau per tris mėnesius gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us