Raseinių naujienų portalas

Kriminalai

Po intymių pažinčių socialiniuose tinkluose iš vyrų buvo prievartaujamas turtas

Į Šiaulių apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą vasarį kreipėsi vyrai, iš kurių po pažinčių socialiniuose tinkluose buvo prievartaujamas turtas.

Kaip trečiadienį informavo komisariatas, nusikaltimai vykdomi pagal tą pačią schemą.

Anot vieno nukentėjusiojo, jam naršant feisbuke, kompiuterio ekrane pasirodė nepažįstamos moters profilis. Pradėjus pažintį žinutėmis vėliau vyras sulaukė netikėto pasiūlymo – pasižiūrėti, kaip nepažįstamoji maudosi duše. Mainais moteris pareikalavo lytinių organų nuotraukos.

Tąkart vyras atsisakė, tačiau po poros dienų vėl sulaukė panašaus pasiūlymo. Ekrane jis išvydo apnuogintą moters kūną, o pats nusiuntė lytinių organų nuotrauką.

Netrukus vyras sulaukė žinutės, reikalaujančios daugiau kaip 8 tūkstančių eurų, kurie turėjo būti pervesti į nurodytą banko sąskaitą. Priešingu atveju buvo žadama jo nuotrauką paviešinti visiems socialinių tinklų draugams.

Vyras susitarė pervesti 2500 eurų, kuriuos pasiskolino iš draugų. Anot policijos, norėdamas juos atgauti, jis nutarė kreiptis į policiją, pranešdamas apie patirtą turto prievartavimą.

Vyras atkreipė dėmesį, kad nepažįstamosios žinutės buvo rašytos netaisyklinga lietuvių kalba, su daug stilistinių klaidų. Tekstas galimai buvo verčiamas naudojantis programėle.

Kitas vyras, susigundęs intymia pažintimi feisbuke, pinigų neprarado, nes jų neturėjo, tačiau jo artimųjų ratui buvo paviešintos nuotraukos su intymiais gyvenimo momentais. Vyras dėl turto prievartavimo kreipėsi į policiją.

Anot policijos, po visą dieną trukusio susirašinėjimo, vakare, moteris pasiūlė intymiai pabendrauti naudojantis vaizdo ryšiu.

Netrukus vyras sulaukė žinutės, jog moteris įsirašė intymaus gyvenimo akimirkas ir pareikalavo kelių tūkstančių eurų. Jų nesulaukusi išplatino vaizdo įrašą pažįstamiems. 

Pareigūnai įspėja, kad flirtas interneto erdvėje gali baigtis nemaloniomis staigmenomis ir finansinėmis problemomis.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us