Raseinių naujienų portalas

KitaNaujienos

Išklokite plytelėmis savo kelią nuostabaus interjero link

Natūralios akmens masės plytelės yra ilgaamžės, ekologiškos, draugiškos aplinkai, neskleidžia jokių pavojingų cheminių junginių, atsparios pelėsiui, dulkių erkutėms ir bakterijoms.

Plytelių klojimas yra labai kruopštus, įgūdžių reikalaujantis darbas, be to, plytelės klojamos beveik visam gyvenimui, todėl tokiam darbui reikia itin patyrusio meistro.  Kiekviena plytelių rūšis turi savo ypatumų, su kuriais dirbant reikia vis kitokios metodikos. Plytelių yra labai didelė įvairovė, tik reikia teisingai pasirinkti, kokios plytelės turėtų puošti jūsų erdvę, kad aplinka taptų jauki, stilinga ir estetiška.

Natūralios akmens masės plytelės yra ilgaamžės, ekologiškos, draugiškos aplinkai, neskleidžia jokių pavojingų cheminių junginių, atsparios pelėsiui, dulkių erkutėms ir bakterijoms. Jos būna pagamintos iš marmuro, kalkakmenio, skalūno ar travertino ir esant reikalui gali būti vėl perdirbamos. Jas renkasi žmonės, vertinantys natūralumą.

Marmuro plytelės gali būti blizgios ir matinės, šlifuotos arba poliruotos, – kiekviena jų rūšis atskleis vis kitokį vaizdą, priklausomai nuo to, kokio stiliaus aplinkos norėsite. Bet kokiu atveju šios natūralaus akmens plytelės suteiks prabangos pojūtį bet kokioje erdvėje.

Keraminės plytelės gaminamos iš skalūno, molio ir kitų natūralių medžiagų. Jos būna glazūruotos, spalvotos, raštuotos ar vienspalvės. Naudojamos vidaus dekore, jos yra labai atsparios ir lengvai prižiūrimos.

Porceliano plytelės taip pat labai patvarios, atsparios smūgiams, vandeniui, ugniai ir dėmėms.

Mozaikos stiliumi išdėliotos plytelės atrodo labai efektingai, toks klijavimo būdas kilęs iš senovės Graikijos ir Romos, tačiau aktualus ir šiandien. Mozaikos stiliumi plytelės gali būti klijuojamos ir ant sienų, ir ant grindų.

Didelio formato plytelės gali būti naudojamos virtuvės ir vonios kambario grindims ir sienoms. Jos suteikia didesnės erdvės įspūdį.

Plytelių klijavimo darbai prasideda nuo pagrindo pasiruošimo – tai sėkmingo darbo garantas. Paviršius, ant kurio bus klijuojamos plytelės, turi būti nepriekaištingai švarus, lygus ir padengtas vandeniui atsparia medžiaga. Visa aplinka uždengiama specialia plėvele, apsaugant nuo sugadinimo. Toliau seka skiedinio maišymas ir plytelių klijavimas, naudojant specialius apdailos profilius, siūlių glaistymas specialiu užpildu.

Plytelių klojimo kaina priklauso nuo konkrečios situacijos sudėtingumo, nuo medžiagų kiekio ir laiko, per kurį atliekamas darbas.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us