Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Lietuvoje – bendros lietuvių ir vokiečių karių pratybos

Vokiečiai susipažins su Lietuvos kariuomenės infrastruktūra, profesinės karo tarnybos ir karių savanorių pasirengimu šalies gynybai.

Lietuvoje vyksta šalies kariuomenės ir Vokietijos 10-osios divizijos mokymai „Vadovybės pratybos“ („Furex 2023“), per jas bus žvalgoma vietovė, aptariamos galimos pajėgų judėjimo ir dislokavimo vietos. 

Pratybose Lietuvoje dalyvaus apie 70 Vokietijos kariuomenės atstovų: Vokietijos 10-osios divizijos vadovybė, 12-osios brigados, 13-osios brigados iš Nyderlandų, Prancūzijos-Vokietijos brigados valdymo grupės, atstovai iš Kibernetinio ir informacinio saugumo tarnybos, Jungtinių logistikos pajėgų, Medicinos ir Greitojo reagavimo vienetų, pranešė kariuomenė.

Taktinių pratybų metu Lietuvos ir Vokietijos kariuomenių atstovai vykdys vietovės žvalgymą vidurio, šiaurės rytų ir pietų Lietuvos regionuose.

Vokiečiai susipažins su Lietuvos kariuomenės infrastruktūra, profesinės karo tarnybos ir karių savanorių pasirengimu šalies gynybai.

Šios pratybos yra vienas iš pasirengimo etapų pratyboms QUADRIGA 24. Vokietijos kariuomenės atstovai vertins saugumo situaciją visame Baltijos regione – į Lietuvą atvyks po apsilankymo Lenkijoje. 

„Vadovybės pratybos“ vyks iki balandžio 21 dienos.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us