Raseinių naujienų portalas

NaujienosPolitika

Politikoje meilė trunka ketverius metus

Balandžio 20 d. Raseinių rajono savivaldybės Nr. 38 rinkimų komisijos pirmininkė Asta Cicėnienė priėmė 10-ojo šaukimo tarybos narių, bei naujai išrinkto mero Arvydo Nekrošiaus priesaikas.

Prisiekus merui, posėdžiui vadovauti pradėjo naujasis rajono vadovas Arvydas Nekrošius, tarybos narius informavęs, kad darbotvarkėje yra numatyti 6 sprendimo projektai.

Pirmiausiai naujos kadencijos tarybos nariai pasiskelbė apie jungimąsi į grupes ir frakcijas. Paskelbtos 6 frakcijos ir grupės bei jų seniūnai:

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnė – Dovilė Lukminaitė,

Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas – Matas Skamarakas,

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijos seniūnas – Rimas Gunevičius,

Politinio komiteto „Tau, kraštieti“ frakcijos seniūnė – Agnė Gustė,

Suformuotus dvi grupės: Lietuvos regionų partijos ir Darbo partijos.

Pirmo tarybos posėdžio metu opozicija nesuformuota.

25 tarybos nariai pirmojo tarybos posėdžio metu turėjo nuspręsti kokiame komitete jie nori dirbti ir išsirinkti komiteto pirmininkus. Po trumpos pertraukos paviešintos komitetų sudėtys ir jų vadovai:

Biudžeto ir socialinio ekonominio vystymo komitetui vadovaus Vida Ačienė,

Kaimo reikalų, ekologijos ir teritorijų planavimo komitetui – Jonas Vazgys,

Sveikatos apsaugos ir socialinių reikalų komiteto – Edmundas Jonyla,

Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų komiteto – Audra Samienė,

Ūkio ir informacinės visuomenės plėtros komiteto – Gintautas Mikolaitis.

Ant atsarginių suolelio likę konservatoriai pralaimėjimo nuoskaudos neslėpė

Kad politika yra politika ir politikoje draugystė dažniausiai trunka tik 4 metus, tai yra vieną kadenciją – naujai opozicijai teks suprasti. Kaip ir faktą, jog buvę partneriai šiandien dirbs vadovaujami naujo mero. O tai reiškia naują požiūrį ir sprendimus.

Su nauja pozicija teks apsiprasti Raseinių konservatoriams. Nors rinkimuose pelnė daugiausiai mandatų, tačiau šį kartą liko užribyje, opozicijoje. Ir jau pirmasis tarybos posėdis parodė, kad jų politika nesikeis. Kandžios replikos prasidėjo iš kart. „Matyt Kuzmarskis sugadino,“- atpratęs spausti eilinio tarybos nario mikrofono mygtuką, replikavo Andrius Bautronis, kuriam teko ta pati Darbo partijos atstovo vieta.

Keistai skambėjo opozicijoje likusių konservatorių komentarai į mero Arvydo Nekrošiaus prašymą, patvirtinti 8 asmeninio politinio pasitikėjimo pareigybes. 4 metus tyliai buvę ir vieningai už viską balsavę, konservatoriai susidomėjo būsimomis išlaidomis, nors prieš tai ketverius metus netaupė nei savo veiklos viešinimui, nei gėlėms, nei renginiams.

Kad politika yra politika ir politikoje draugystė dažniausiai trunka tik 4 metus, tai yra vieną kadenciją – naujai opozicijai teks suprasti. Kaip ir faktą, jog buvę partneriai šiandien dirbs vadovaujami naujo mero. O tai reiškia naują požiūrį ir sprendimus.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us