Raseinių naujienų portalas

NaujienosNuomonėsPolitika

Čekių skandalas konservatorius reitingų lentelėje nubloškė į ketvirtą vietą

Vadinamasis čekių skandalas valdančiąją Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus (TS-LDK) reitingų lentelėje iš antrosios vietos nustūmė į ketvirtąją ir pakėlė „valstiečius“, rodo šeštadienį „Lietuvos ryto“ paskelbta bendrovės „Vilmorus“ apklausa.

Jei kitą sekmadienį vyktų rinkimai į Seimą, už TS-LKD balsuotų 7,9 proc. apklaustųjų, tuo metu balandį tokių buvo 9,9 procento.

Ši apklausa vykdyta tuo metu, kai dabar jau buvusi švietimo, mokslo ir sporto ministrė konservatorė Jurgita Šiugždinienė turėjo aiškintis dėl 2019–2020 metais jos, kaip Kauno miesto savivaldybės tarybos narės, panaudotų 13,8 tūkst. eurų skaidrumo.

Apklausa iš dalies apėmė ir laikotarpį, kai neturėdama išlaidas pagrindžiančių dokumentų ministrė atsistatydino, TS-LKD prezidiumas pasiūlė inicijuoti pirmalaikius Seimo rinkimus, o jeigu tam nebūtų pritarta Seime, premjerė Ingrida Šimonytė pareiškė atsistatydinsianti.

Konservatorius reitingų lentelėje pralenkė opozicinė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, iš trečiosios vietos pakilusi į antrąją, ir Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, iš ketvirtosios patekusi į trejetuką.

Už „valstiečius“ gegužę žadėjo balsuoti 9,4 proc. respondentų (balandį – 8,3 proc.), už demokratus – 8,2 proc., tai yra tiek pat, kiek ir prieš mėnesį.

Populiariausia šalyje tebėra Lietuvos socialdemokratų partija su 18,1 proc. palaikymu (balandį – 18.2 proc.).

Už valdančiajai koalicijai priklausantį Liberalų sąjūdį ketina balsuoti 4,3 proc. apklausos dalyvių (balandį – 5,1 proc.). 

Darbo partijos reitingas gegužę siekė 3,8 proc., balandį buvo 2,7 procento.

Už partiją „Laisvė ir teisingumas“ balsuotų 2,7 proc. (2,1 proc.), už Laisvės partiją – 2,4 proc. (2,6 proc.) rinkėjų.

Apklausos duomenimis, ketvirtadalis rinkėjų nežinojo, kam atiduotų savo balsą, beveik 14 proc. tvirtino iš viso neisiantys į rinkimus.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“ reprezentatyvią gyventojų apklausą „Lietuvos ryto“ užsakymu atliko gegužės 17–21 dienomis, apklausta 1 tūkst. žmonių.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us