Raseinių naujienų portalas

KitaNaujienosŠiluvos šventovė

Klebonai gavę naują skyrimą į kitą parapiją turi persikelti per 1 mėnesį

Nauji kunigų skyrimai paskelbti birželio 24 d. švenčiant Švč. Jono Krikštytojo Gimimo iškilmę Kauno arkikatedroje bazilikoje. Raseinių rajono tikinčiųjų laukia daug pasikeitimų. Vieni klebonai, vikarai tik pakeičia rajone esančią parapiją, kiti iškeliauja, vietoje jų atvyksta nauji.

Daugelį žinia apie klebonų iškėlimą nuliūdino, tad redakcija sulaukė nemažai klausimų, kada jų parapijos klebonas išvyks į kitą vietą. Kauno arkivyskupija informavo, kad paprastai klebonas turi persikelti per mėnesį laiko po paskyrimo gavimo, tačiau esant pateisinamoms priežastims, tai gali užsitęsti ir ilgiau, nes reikia derinti dviejų: ir išvykstančio ir perimančio parapiją klebono galimybes.

Pateikiame sąrašą klebonų ir vikarų, kurie po skyrimo pakeičia rajone esančias parapijas:

Kunigas Marius BOREIŠA atleistas iš Raseinių Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų parapijos vikaro pareigų ir paskirtas Kauno Palaimintojo Jurgio Matulaičio (Eigulių) parapijos vikaru su teise laiminti santuokas.

Kunigas Juozas ČIČIRKA atleistas iš Jonavos Šv. apaštalo Jokūbo parapijos vikaro pareigų ir paskirtas Raseinių Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų parapijos vikaru su teise laiminti santuokas.

Kunigas Erastas MURAUSKAS atleistas iš Šiluvos Švč. M. Marijos Gimimo, Žaiginio Šv. Antano Paduviečio ir Lyduvėnų Šv. apaštalų Petro ir Povilo parapijų klebono bei Raseinių vicedekano pareigų ir paskirtas Raudondvario Šv. Kūdikėlio Jėzaus Teresės parapijos klebonu bei penkerių metų kadencijai Kauno II dekanato dekanu.

Kunigas Vytautas PAUKŠTIS atleistas iš Raseinių Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų, Alėjų Švč. Trejybės, Kalnujų Šv. Viktoro parapijų klebono bei Raseinių dekano pareigų ir paskirtas Viduklės Šv. Kryžiaus ir Paupio Šv. Šeimos – Jėzaus, Marijos ir Juozapo parapijų klebonu.

Kunigas Šarūnas PETRAUSKAS atleista iš Ukmergės Švč. Trejybės ir Lyduokių Šv. Arkangelo Mykolo parapijų klebono, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariato kapeliono bei Ukmergės ligoninės kapeliono pareigų ir paskirtas Šiluvos Švč. M. Marijos Gimimo, Žaiginio Šv. Antano Paduviečio ir Lyduvėnų Šv. apaštalų Petro ir Povilo parapijų klebonu bei penkerių metų kadencijai Raseinių vicedekanu.

Kunigas Albertas STANULIS atleistas iš Viduklės Šv. Kryžiaus ir Paupio Šv. Šeimos – Jėzaus, Marijos ir Juozapo parapijų klebono pareigų ir paskirtas Raseinių Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų, Alėjų Švč. Trejybės, Kalnujų šv. Viktoro parapijų klebonu bei penkerių metų kadencijai Raseinių dekanu.

Kunigas Oskaras Petras VOLSKIS paskirtas Kauno M. V. J. Kristaus Prisikėlimo parapijos vikaru su teise laiminti santuokas bei Butkiškės Šv. Jono Krikštytojo ir Juodaičių Nukryžiuotojo Jėzaus parapijų administratoriumi klebono teisėmis ir pareigomis.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us