Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Dalis Raseinių rajono pedagogų šiandien prisideda prie įspėjamojo mokytojo streiko

Dalyje šalies švietimo ir ugdymo įstaigų penktadienį vyks dviejų valandų įspėjamasis pedagogų streikas. Prie kolegų jungiasi ir keli šimtai Raseinių ugdymo įstaigų darbuotojų.

Anot Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS), įspėjamajame streike ketina dalyvauti apie 5 tūkst. pedagogų 228 ugdymo įstaigose – tiek mokyklose, tiek darželiuose ar ugdymo centruose. 

„Turėtų būti susitarta bent dėl dviejų reikalavimų – kaip pasiekiame 130 proc. vidutinio darbo užmokesčio, skaičiuojant teisingai, ir turi būti ilgalaikis planas, kaip ateityje, ne nuo šiandien, mažiname mokinių skaičių klasėje. Akivaizdu, kad dėl šių reikalavimų ministerija užsispyrusi laikosi savo pozicijos ir neketina atsitraukti. Tad tikrasis streikas neišvengiamas. Klausimas tik, ar mokytojai išdrįs“, – viename iš interviu kalbėjo Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS)A. Navickas.

Net 9 Raseinių rajono švietimo įstaigų pedagogai, priklausantys LŠDPS, palaiko profsąjungos keliamus reikalavimus.

Įspėjamajame streike nedalyvauja 7 Raseinių rajono švietimo įstaigos: Raseinių r. Ariogalos lopšelis-darželis, Raseinių lopšelis-darželis „Liepaitė“, Šiluvos gimnazija, Prezidento Jono Žemaičio gimnazija, Raseinių specialioji mokykla, Raseinių kūno kultūros ir sporto centras, Raseinių rajono švietimo pagalbos tarnyba.

Raseinių rajono švietimo įstaigos prisijungusios prie įspėjamojo streiko, tėvams išsiuntė informacinius laiškus, kuriuose išdėstyti profsąjungos keliami reikalavimai.

Vaikams į mokyklą atvykusiems streiko metu suorganizuotas užimtumas. Pamokos ugdymo įstaigose, kuriose vyksta įspėjamasis streikas, šiandien prasidės 9:50 val.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us