Raseinių naujienų portalas

NaujienosPolitika

Ruošiantis trejiems rinkimams VRK biudžetas augs daugiau nei dvigubai – iki 64,7 mln. eurų

Ruošiantis trejiems rinkimams ir referendumui Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) biudžetas kitąmet augs daugiau nei dvigubai – iki 64,7 mln. eurų.

„Kitiems metams Vyriausiajai rinkimų komisijai numatytas biudžetas yra didžiausias, lyginant su ankstesniais metais, tačiau ir laikotarpis laukia neeilinis“, – BNS teigė komisijos vadovė Lina Petronienė.

2024 metais Lietuvoje vyks prezidento, Seimo ir Europos Parlamento rinkimai, taip pat referendumas dėl dvigubos pilietybės.

„Prezidento ir Seimo rinkimuose greičiausiai prireiks organizuoti antruosius turus, todėl prie balsadėžių Lietuvos rinkėjus kitąmet gali tekti kviesti net penkis kartus“, – sakė VRK vadovė.

„Svarbu paminėti, kad visuose šiuose rinkimuose ir referendume turės teisę balsuoti ir užsienyje esantys Lietuvos piliečiai, todėl numatytos lėšos ir balsavimui užsienyje organizuoti“, – pridūrė ji.

Kaip numatyta ateinančių metų valstybės biudžeto projekte, didžioji suplanuotų lėšų dalis – 47,1 mln. eurų – bus skirta darbo užmokesčiui. 

„Per rinkimus Vyriausioji rinkimų komisija tampa vienu iš didžiausių darbdavių Lietuvoje. Paprastai dirbti rinkimų komisijose yra įdarbinama apie 14 tūkst. asmenų. O kadangi rinkimai vyks pavasarį, vasarą ir rudenį, tai vienu didžiausių Lietuvos darbdaviu kitais metais būsime pakankamai ilgą laiką“, – teigė L. Petronienė.

Dar 6,1 mln. eurų biudžete numatyta politinėms partijoms, kuriuos VRK paskirsto pagal jų rinkimuose gautus balsus.

2023 metais VRK buvo numatyti beveik 26 mln. eurų, iš kurių apie 15 mln. eurų – darbo užmokesčiui.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us