Raseinių naujienų portalas

KitaKultūra

Raseinių Medžiotojų ir žvejų draugijos atstovai iš šventės Raudonės pilyje grįžo su apdovanojimais 

Jurbarko rajone, Raudonės pilyje, jau gražia tradicija tampa šv. Huberto dienos minėjimas. Jį organizuoja Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugija. Antrus metus rengiama šventė sutraukia gausų būrį medžiotojų, žvejų, jų šeimų, bei smalsuolių. Ne kasdien išgirsi tauriųjų elnių skleidžiamų garsų, pamatysi gausų medžioklės palydovų- šunų būrį, ar turėsi progą paragauti patiekalų iš žvėrienos.

Raseiniškių virta medžiotojų sriuba pateko tarp 10 geriausių

Šv. Huberto dienos minėjimas jau neįsivaizduojamas be medžiotojų sriubos virimo čempionato. Šiemet Raseinių medžiotojų ir žvejų draugiją atstovavo Dubysos medžiotojų klubo komandos nariai Kęstutis Savickas ir Šarūnas Kaženauskis. Raseiniškiai išvirė tokią sriubą, kad komisija, vertinusi net 22 komandų gebėjimus, mūsiškiams skyrė garbingą VI-ą vietą.

„Gerai sriubai reikalingi teisingi prieskoniai. Nežinot kokie? Druska, pipiras ir česnakas“, – į klausimą, apie geros sriubos recepto paslaptį, juokaudamas atsakė sriubą viręs medžiotojas Kęstutis Savickas. – Ruošiant šį troškinį – sriubą, kurią mes esame pavadinę „Dubysa“, svarbiausia – meilė, atidumas ir procesas, kurį aš vadinu ne bet kaip, o taip, kaip reikia.“

Medžiotojo, žuvautojo ir grybauti mėgstančio K. Savicko nuomone, geras medžiotojas turėtų mokėti ne tik nušauti žvėrį, bet ir mokėti gaminti. „O į klausimą apie paslaptingą ingredientą, kurį mes dedame į sriubą, galiu atsakyti, taip jis yra, bet tikrai slaptas“,- paslaptingu išliko garbingą raseiniškiams vietą, sriubos virimo čempionate, iškovojęs medžiotojas.

Šventėje labiausiai fotografuojamu tapo raseiniškis medžiotojas Eduardas Šneideris

Įspūdinga apranga pasipuošęs Eduardas Šneideris tapo vienu populiariausiu medžioju visoje šventėje. Retas kuris nenorėjo nusifotografuoti šalia kailiais pasidabinusio medžiotojo. Renginio organizatoriai jį pripažino gražiausiai pasipuošusiu šventės dalyviu.

Garbės medžiotojo vardas suteiktas ariogališkiui Liudui Kavaliauskui

„Medžioklė vienija įvairaus amžiaus, specialybių, pareigų žmones. Susirinkus į medžioklę išsitrina amžiaus skirtumas, politinių pažiūrų ar skirtingų nuomonių ribos. Tai hobis, kuris išmokina pažinti ir suprasti gamtą, skaityti ženklus. Medžioklė ne vien šūvis ir rezultatas. Medžioklė – ištisas gamtos pažinimo procesas, kuris net po tiek metų mane stebina ir žavi“, – pasakoja 37 metus medžiojantis ariogališkis Liudas Kavaliauskas, kuriam šiemet suteiktas Garbės medžiotojo vardas. Šis garbingas titulas, visoje Lietuvoje yra suteikiamas už aktyvų dalyvavimą draugijos veikloje ir kultūringos medžioklės tradicijų puoselėjimą.

Net 5 raseiniškiams šių metų Šv. Huberto šventėje įteikti „Medeinės“ (Medeinė – senovės lietuvių medžioklės deivė) medaliai: Algirdui Sutkui, Pauliui Kavaliauskui, Arvydui Šarkui, Žilvinui Giedraičiui ir buvusiam Raseinių MŽD pirmininkui Rimvydui Mikelaičiui.

„Medeinės“ medalis – vienas aukščiausių LMŽD apdovanojimų – jis įteikiamas labiausiai nusipelniusiems medžiotojams už indėlį į medžioklę, jos kultūros bei tradicijų puoselėjimą.

Ačiū, kolegos!

Sveikiname kolegas, kuriems įteikti garbingi apdovanojimai. Dėkoju visiems draugijos nariams, jų šeimoms, atstovavusiems Raseinių medžiotojų ir žvejų draugiją Šv. Huberto šventėje. Nuoširdų AČIŪ tariame šventės akimirkas fiksavusiam Pranui Laurinavičiui.

Informaciją perengė Raseinių Medžiotojų ir žvejų draugijos medžioklės žinovas Tomas Gružas

Nuotraukos Prano Laurinavičiaus

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us