Raseinių naujienų portalas

KitaLaisvalaikisPramogos

Airinas Jermolajevas: kol bus dalyvaujančių, tol ir vyks konkursas „Kalėdiniai Raseiniai“

Kalėdos Raseiniuose jau neįsivaizduojamos be konkurso „Kalėdiniai Raseiniai“. Sutinkate?

Jau 11-a metų politikas, verslininkas Airinas Jermolajevas tęsia gražią tradiciją – kviečia rajono gyventojus, įstaigas, organizacijas dalyvauti šiame kalėdiškame konkurse. Sausio antroje pusėje, iš atsiųstų nuotraukų, video filmukų, komisija išrenka gražiausius darbus.

Tad jau tradicija tapusio konkurso organizatoriui Airinui Jermolajevui ir tradiciniu tapęs klausimas: ar kitais metais konkursas „Kalėdiniai Raseiniai“ bus?

– Žinote, jau po jubiliejinio 10-ojo konkurso sakiau, gal ir padarykime pertrauką, gal ir išsisėmė ši tema, bet kai lapkričio mėnesį gavau pirmuosius elektroninius laiškus, su klausimu, ar šiemet bus konkursas, o kelios, mieste, sutiktos šeimos uždavė tą patį klausimą, tad pasitaręs su šeima nusprendžiau, kad, matyt, žmonėms konkursas patinka ir jo reikia. Ir labai džiaugiuosi, kad kasmet prie konkurso dalyvių prisijungia vis daugiau rajono gyventojų.

– Pastaraisiais metais prekybininkai vis ankstina prekybą kalėdine atributika. Ar ir darbų nuotraukos pradedamos siųsti anksčiau?

– Iš tiesų, aš pats, kaip prekybininkų atstovas, sutinku, kad verslai šventes švęsti pradeda vis ankščiau (juokiasi). Klientai yra pasidalinę į dvi grupes. Vieni džiaugiasi, kiti pyksta. Bet aš užduočiau retorinį klausimą, kaip atrodytų, jei prekybos centrai, parduotuvėlės kalėdinėmis prekėmis, dovanomis, atributika prekiauti pradėtų likus savaitei iki švenčių? Būtų chaosas. O dabar anksti pasipuošia prekybos centrai, miesto gatvės, gyvenamieji namai, daugiabučių balkonai. Prekybininkų lentynos kupinos šventinės atributikos. Nemaža dalis žmonių, su kuriais teko diskutuoti šia tema, sako kad tai džiugina, pakelia nuotaiką. Yra laiko ramiai, apgalvotai, neskubant pirkti Kalėdines dovanas artimiesiems ir mėgautis žiemos švenčių laukimu.  

 O kalbant apie į konkursą siunčiamas darbų fotografijas didžiausias srautas būna gruodžio antroje pusėje. Matyt raseiniškiai ramiai, gruodžio pradžioje pradeda puoštis savo namus, aplinką, darbovietes ir bendruomenės namus ir tik baigę darbą, jį įvertinę, fotografuoja ir siunčia mums.

Kiek nuotraukų sulaukė 11-as konkursas „Kalėdiniai Raseiniai“?

– Šiemet sulaukėme šiek tiek mažiau negu pernai. 2022-aisiais metais konkurse dalyvavo 132 nuotraukos ir video klipai, šiemet atsiųsta 114 darbų.

Turite nuolatinių konkurso dalyvių?

– Tikrai taip! Pastebėjome, kad yra nemažai raseiniškių, kuriems konkursas – tarsi saviraiškos būdas. Vienais metais gauname piešinį, kitais metais nufilmuotą video, dar kitais – nuotrauką. Mes tai labai vertiname, vadinasi pastangos nėra bevertės. Labai džiugina nauji dalyviai, nes jie atneša kitokių spalvų, nuotaikų ir t.t. Šiemet mums labai padėjo Raseinių rajono kultūros centro komanda viešindama mūsų konkursą. Tad drąsiai galiu teigti, jog 11-as konkursas sulaukė nemažo naujų dalyvių skaičiaus.

Žmonės organizuodami tradicinius renginius, konkursus pavargsta, išsisemia. Ar jums taip neatsitiks? Kas nuo to saugo?

– Iš dalies tai tiesa, nes tas pats konkursas, tuo pačiu laikotarpiu, ta pati tematika, ir meluočiau jei sakyčiau, kad „oi, viskas gerai“. Labai rimtai po 10-ojo konkurso svarsčiau ar dar tęsti šią tradiciją. O jei sau užduodi tokį klausimą, tai manau ir dalyviai savęs to paklausia. Tačiau, kaip jau ir minėjau, pasirodo poreikis tokiam konkursui yra. Galų gale raseiniškiai teisūs, keičiasi kalėdinių dekoracijų mados, vis daugiau ir išradingiau žmonės puošia savo sodybas, tad kodėl nepasidžiaugti vienas kito darbais? Na, o kai visai visai sumažės dalyvių skaičius, galvosim kažką kitą…

Ir pabaigai. Kas jums yra kalėdiniai Raseiniai?

– Gal būsiu banalus… bet man Kalėdiniai Raseiniai yra jausmas. Labai mėgstu su šeima vakare, tamsoje pasivaikščioti Raseinių miesto gatvelėmis ir pasidžiaugti, kaip visur žiba, kaip dailiai papuošti namai, sodybos. Ir užplūsta jausmas, kad čia yra namai, čia kvepia Kalėdomis. Mūsų Raseinių Kalėdos! Ir prie to šventiškumo prisidedate kiekvienas. Tad puoškimės, būkime ryškūs ir žibėkime, ne tik išoriškai, bet ir vidumi.

Labai noriu pasakyti AČIŪ kiekvienam dalyvavusiam. Viena iš sunkiausių šio konkursų akimirkų – vertinimas. Visų jūsų darbai be galo gražūs! Kiekvieną dalyvį norisi apkabinti, paspausti ranką ir padėkoti. Šauniausius darbus man padeda išrinkti komisija, šiemet ją sudarė: Raseinių rajono kultūros centro direktorė Inga Šatkauskienė su kolegomis, „Raseinių naujienos“ redaktorė Aušra Etnerienė, Raseinių parapijos referentė Irena Dambrauskaitė, visiems gerai žinoma, mūsų krašto fotografė Indrė Žaromskienė ir aš konkurso organizatorius Airinas Jermolajevas.

Šiemet nusprendėme atsisakyti prizinių vietų, darbus rinkome pagal nominacijas. Tad nuoširdžiausiai sveikiname „Kalėdiniai Raseiniai 2023“ laureatus, prizininkus:

Kūrybiškiausias kūrinys – Zita Gedminienė,

Meniškiausias kūrinys – Steponkaimio vaikų dienos centras ir Viktorija Ivanauskaitė,

Temiškiausias kurinys – VŠĮ Raseinių pirminės sveikatos priežiūros centras ir Ernesta Vaznienė,

Nuotaikingiausias kūrinys – Diana Pečiulienė, 

Metų darbas – Mindaugas Kutkaitis,

Žmonių išrinktas darbas – Asta Ivoškienė.

Visus darbus galite rasti: https://www.facebook.com/share/uBy1YCWFTq63hYkS/

Padėkomis apdovanoti bus ir Lopšelio/darželio „Saulutė” Vabaliukų, Pabiručių, Lietaus lašelių, Žiogeliukų ir Kregždučių grupės taip pat lopšelio/darželio „Liepaitė” Pelėdžiukų grupė už komandinį, kūrybinį darbą.

Visiems prizininkams bus įteiktos Raseinių rajono savivaldybės mero Arvydo Nekrošiaus padėkos ir mūsų ištikimų rėmėjų įsteigti prizai.

Su prizininkais susisieksime asmeniškai.

Dėkojame konkurso „Kalėdiniai Raseiniai“ rėmėjams, globėjams ir partneriams:

Raseinių rajono savivaldybės merui Arvydui Nekrošiui,

LR Seimo nariui Matui Skamarakui,

Raseinių rajono kultūros centrui,

„Mamos kepiniai“ savininkei Danutei Jokšienei;

„Šeimos grožio salono“  savininkei Loretai Petraitienei,

Biliūnų SPA ir savininkei Vilmai Račkauskienei,

UAB IZORA vadovams Alvynai ir Edmundui Čėsnams,

„Reklamos spalvai“

Už ilgametę draugystę viešinant konkursą „Raseinių naujienos“ redakcijai ir savaitraščiui „Alio Raseiniai“.

Subscribe
Notify of
guest
1 Komentarai
Naujausi
Seniausi Most Voted
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus
Sigis

Gerb. Airinai,

uostyk bybi, pedike.

Pagarbiai,
Raseinių kraštiečiai

Contact Us