Raseinių naujienų portalas

Sportas

Permainingas krepšininkų sezonas baigėsi penktose ketvirtfinalio rungtynėse

Ketvirtąsias Nostra-Regionų krepšinio lygos (RKL) ketvirtfinalio rungtynes Raseinių krepšinio komanda ,,Raseiniai“ žaidė namuose. Varžovai iš Biržų atvyko serijoje pirmaudami 1:2 ir siekė ją ,,uždaryti“ svečiuose. Tačiau tam nebuvo nusiteikę nei Raseinių krepšininkai, nei puikų palaikymą kūrę krepšinio sirgaliai.

Aikštės šeimininkai jau antrajame ketvirtyje mėgino tvirčiau perimti iniciatyvą, tačiau biržiečiai sėkmingai sužaidę kėlinio pabaigą neleido raseiniškiams įsismarkauti. Po didžiosios pertraukos Raseinių krepšininkai už varžovus atrodė kur kas energingiau ir į paskutinį ketvirtį žengė turėdami 15 taškų pranašumą. Visgi rungtynių pabaiga, kaip ir pridera atkrintamosioms rungtynėms, nevirto ramiu pasivaikščiojimu. Svečiai sugebėjo pamažu mažinti atsilikimą ir likus pusei minutės iki susitikimo pabaigos tolimu metimu priartėjo iki 3 taškų. Kitoje atakoje Augustas Žilinskas po netikslaus komandos draugo metimo sugriebė kamuolį ir privertė varžovus pažeisti taisykles. Už varžovų pražangą taikliai realizuoti metimai įtvirtino aikštės šeimininkų pergalę 88:83, o serijoje ir vėl buvo atstatyta lygybė. Nugalėtojų gretose rezultatyviausiai rungtyniavo Ernestas Serkevičius, jo sąskaitoje 15 pelnytų taškų, Mantas Košelis ir Nojus Vaivada pridėjo po 13, Antanas Montrimavičius – 11.

Lemiamas susitikimas vyko Biržuose. Kaip ir buvo galima tikėtis šiose rungtynėse netrūko daug emocijų ir intriguojančių momentų.  Susitikimo pradžioje biržiečiai surengė keletą sėkmingų atakų ir greitai atitrūko nuo varžovų 11:3, tačiau Raseinių ekipos tai neišgąsdino. Įpusėjus ketvirčiui ekipas teskyrė vienas taškas (16:15). Antrajame kėlinyje raseiniškiams niekaip nepavyko persverti rezultato ir teko tenkintis besivejančios komandos vaidmeniu. Tačiau varžovai niekur toli nepabėgo, po dviejų kėlinių (45:40) pirmavo aikštės šeimininkai. Tad didžioji rungtynių intriga persikėlė į antrąją susitikimo dalį. Trečiajame ketvirtyje Biržų krepšininkams pavyko įgyti dviženklę persvarą (60:48), tačiau raseiniškiai neprarado tikėjimo savo jėgomis ir demonstruodami titaniškas pastangas artėjo prie varžovų.  Likus šiek tiek daugiau nei 1 minutei iki kėlinio pabaigos po E. Serkevičiaus prasiveržimo komandas teskyrė 1 taškas (79:78). Kitoje atakoje varžovai sugebėjo įtikinti rungtynių teisėjus bei išprovokuoti svečių pražangą, virtusią taikliu baudos metimu (80:78). Tiksint paskutinei minutei raseiniškiai rengė ataką, kuri galėjo grąžinti rungtynių pusiausvyrą, deja, pritrūko tikslumo ir ji baigėsi klaida. Į tai Biržų komanda atsakė dar dviem taškais. Vėliau komandos keitėsi baudų metimais, bet visgi dramatišką pergalę šventė varžovai 86:80. Paskutinėse šio sezono rungtynėse E. Serkevičius surinko 20 taškų, N. Vaivada – 14, Gedas Jucius – 13. Tad permainingas sezonas, nepašykštėjęs komandai įvairių išbandymų ir įtampos, baigėsi atsidūrus vos per žingsnelį nuo finalinio ketverto, kuris vyks gegužės 3-4 dienomis Kėdainių arenoje.

Raseinių krepšinio klubas nuoširdžiai dėkoja sirgaliams, palaikiusiems komandą sunkiu ir džiaugsmingu periodu, geriausiam lygos ,,balsui“ Edgarui Juškai, sklandžiai rungtynes vedusiems sekretoriato darbuotojams, aptarnaujančiam personalui, šokių studijai ,,Next Step“, rėmėjams ir partneriams bei visai sporto bendruomenei be kurių paramos viso šito nebūtų. Mes kartu kuriame tai kas mus vienija!

Raseinių kūno kultūros ir sporto centro informacija


 

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us