Raseinių naujienų portalas

Kultūra

Dviem savaitėms nustatyti didesni ribojimai organizuojant kultūros renginius

Įvertinus blogėjančią epidemiologinę situaciją, Vyriausybės posėdyje nutarta nuo spalio 30 d. iki lapkričio 13 d. nustatyti didesnius nei iki šiol ribojimus kultūros renginiams.

Pakeistame Vyriausybės nutarime „Dėl valstybės lygio ekstremaliosios situacijos paskelbimo“ kultūros renginiuose uždarose erdvėse dalyvių skaičius ribojamas iki 300 žmonių, o atvirose – iki 400 dalyvių (žiūrovų). Tiek uždarose, tiek atvirose erdvėse nustatomas privalomas 2 metrų atstumas tarp žiūrovų, o uždarose erdvėse vykstančiuose renginiuose galimos tik sėdimos vietos. Atstumo reikalavimai netaikomi šeimos nariams.

Vyriausybės sprendimu kultūros renginiuose, nepriklausomai nuo jų dalyvių skaičiaus, organizatoriai turi užtikrinti bilietų platinimą elektroniniu būdu ir (arba) žiūrovų ar dalyvių registravimą. Atkreiptinas dėmesys į tai, kad jei bilietai buvo platinami elektroniniu būdu, juos įsigijusių asmenų registracija patenkant į renginį nėra reikalinga. Siekiant užtikrinti renginių dalyvių srautų kontrolę ir kontaktų atsekamumą, renginių organizatoriai taip pat įpareigoti kontroliuoti žmonių patekimą į renginio vietą.

Renginių žiūrovai ir dalyviai, išskyrus atlikėjus, taip pat aptarnaujantis personalas viso renginio metu privalo dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones. Veido kaukių, respiratorių ar kitų apsauginių priemonių gali nedėvėti žmonės, turintys negalią, kurie dėl savo sveikatos būklės nosį ir burną dengiančių apsaugos priemonių dėvėti negali ar jų dėvėjimas gali pakenkti sveikatai. Tokiu atveju rekomenduojama dėvėti veido skydelį.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us