Raseinių naujienų portalas

Kultūra

Respublikinė vokalinių ansamblių šventė „Rudens motyvai dainose”

Ši respublikinė vokalinių ansamblių šventė „Rudens motyvai dainose” turėjo įvykti praeitais metais, tačiau karantinas viską uždarė, bet RRKC  Katauskiuose kultūros darbuotojai nenuleido rankų ir rugpjūčio 28d. į Katauskių bendruomenės didžiąją salę sukvietė mėgėjų meno kolektyvus ne tik iš Raseinių, bet ir iš Jurbarko, Kelmės bei Radviliškio rajonų.

Kultūrinių renginių organizatorė Jaina Riukienė, gausiai susirinusius salėje katauskiškius ir atvykusius svečius, pasveikino su šia gražia, jau rudenėjančia, švente, palikėjo geros nuotaikos, kartu padainuoti, palinguoti ir nepagailėti šauniems kolektyvams aplodismentų. 

Renginio vedėja Asta Beniulienė, kūrybingai pristatydama, mėgėjų meno kolektyvus vieną po kito kvietė į sceną.

Šventę pradėjo  RRKC Katauskiuose moterų vokalinis ansamblis „Pienė” (vad. Asta ir Saulius Beniuliai). Dainos skambėjo apie rudenį, išskrendančius gandrus – ir tai taip simboliška – jie mus paliko vos prieš keletą dienų.

Skambiomis, nuostabiomis dainomis visus susirinkusius salėje džiugino solistė, duetas ir moterų vokalinis ansamblis iš Katauskių (vad. Valdas Paulauskas), ansamblis „Veliuonietis” iš Veliuonos kultūros  centro (vad. Jadvyga Žemkauskienė), Grinkiškio pramogų ir šokių salės liaudiškos muzikos ansamblis „Sarva” ( vad. Virginija Šepronienė), Kražių M.K. Sarbievijaus kultūros centro vokalinis ansamblis „Šėlsmas” (vad. Augustinas Bartkevičius), Kelmės dainuojamosios poezijos ansamblis „Vilbenė” (vad. Aldona Orvidienė), Pociunėlių kultūros namų kapela „Liaudė” (vad. Genovaitė Vorienė).

Ilgai salėje netilo plojimai. Žiūrovai labai džiaugėsi, pamaloninti nuostabių dainų, jautriausias širdies stygas paliečiančių melodijų. 

Už puikius pasirodymus ir suteiktą gerą nuotaiką visiems kolektyvams ir jų vadovams buvo įteiktos padėkos ir dovanos.

Kultūrinių renginių organizatorė taip pat padėkojo už kokybišką renginio įgarsinimą Vytautui Kasparavičiui ir Manvydui (RRKC). Už šventės viešinimą – Vytaliui Judickui,  Vadovui Liubinui, Sauliui Beniuliui. Už renginio pravedimą – Astai Beniulienei.

Janina Riukienė nuoširdžiai dėkoja moterims – pagalbininkėms, kurios paruošė ir prisidėjo prie šventinio vaišių stalo. Ačiū Angelei Galinaitienei, Reginai Valionienei, Astai Beniulienei, Elytei Gaidelienei, Audronei Šeflerienei, Zuzanai Maslauskienei, Danutei Žakaitienei, Zofijai Zikienei, Irenai Jokubauskienei.

O kad šis puikus renginys įvyko ir pavyko didelį ačiū noriu pasakyti Raseinių savivaldybei ir  Raseinių rajono kultūros centrui.

Prie arbatos puodelio visi kolektyvai, jų vadovai ir žiūrovai nuoširdžiai pasidžiaugė gražia švente ir nusprendė, jog ši respublikinė vokalinių ansamblių šventė „Rudens motyvai dainose” Katauskiuose turėtų vykti kiekvienais metais ir ateityje tapti tradiciniu festivaliu.

RRKC Katauskiuose kultūrinių renginių organizatorė Janina Riukienė

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us