Raseinių naujienų portalas

KitaVerslas

Ramūnas Gailius: „Helano“ gaminami langai – išbandyti laiko

Dauguma UAB „Helaną“ žino tik kaip įmonę remontuojančią ir tiesiančią kelius.

– „Helanas“ vykdo dvi veiklas: tiesia ir remontuoja kelius, bei gamina ir montuoja langus. Žinoma, langų gamyba sudaro ženkliai mažesnę mūsų veiklos dalį, tačiau ji svarbi mūsų bendrovės dalis. Kėdainių, Raseinių, Jonavos, Ukmergės, Šiaulių rajonuose esame žinomi, patikimi ir populiarūs langų gamintojai. Mes esame mėgstami ir populiarūs ne tik tarp žmonių, kurie statosi naujus A++ klasės namus, mumis pasitiki ir tie, kurie renovuoja savo senesnius namus ar butus ir  nori laiko patikrintos kokybės.

Mūsų bendrovė ilgus metus bendradarbiauja su įmonėmis, kurios įgyvendina stambius projektus. Ilgamete draugyste galime pasidžiaugti Raseiniuose esančiomis įmonėmis: UAB  „Projektas Karma“, UAB „Namo rūbas“, dirbame su Kėdainių įmonėmis UAB „Doresta“, UAB „Daimena“.

„Helanas“ gamina plastikinius langus, duris, žiemos sodus ir kitas statybines konstrukcijas. Ir ne tik gaminame, bet ir montuojame bei prižiūrime. Norėčiau atkreipti dėmesį, kad mūsų įmonė gamina plastiko duris, kurios tinka ir viduje ir lauke, tačiau tai nėra šarvuotos durys. „Helano“ klientai – įmonės, privatūs asmenys, kurie stato aukščiausios kokybės standartus atitinkančius būstus, tad jiems gaminame pačius moderniausius A++  plastikinius langus ir duris iš GEALAN profilio S9000. Ne mažiaus populiarūs yra laiko patikrintos kokybės langai iš S8000 profilio. Juos renkasi privatūs asmenys, įstaigos ir įmonės, kurie renovuoja pastatus. „Helanas“ negamina tik arkinių langų ir durų. Šią paslaugą Lietuvoje teikia tik keletas įmonių.

Ar gaminate tik populiarios tradicinės spalvos: balta-ruda langus ir duris? Ar norintiems pavyzdžiui raudonų langų, turite ką pasiūlyti?

– 60-70 proc. visų užsakymų yra tradicinės baltos spalvos gaminiai, tačiau turime visą paletę, plačią gamą spalvų, iš kurios užsakovas gali pasirinkti pageidaujamą spalvą. Dažniausiai žmonės renkasi pilkus, tamsiai rudus, tačiau esame gaminę ir mėlynus, ir žalius langus. Tačiau planuojantys užsisakyti spalvotus langų ar durų profilius turėtų žinoti, kad spalva produkciją pabrangina apie 30 proc.

Ši žiema nebuvo gailestinga pataupiusiems. Teko girdėti ne vieną nusiskundimą apie nuo šalčio sutrūkusius langus, ar išsikraipiusius profilius. Kokią garantiją „Helanas“ suteikia savo gaminamiems langams?

– Savo produkcijai mes suteikiama 5 m. garantiją, tai save gerbiančios įmonės standartas. Norėčiau pabrėžti vieną labai svarbų faktą, mes viską gaminame patys iš vokiškų GEALAN profilių. Kėdainiuose turime cechą, kuriame yra gaminami langai ir durys. Stiklo paketai yra užsakomi iš patikimų, sertifikuotų įmonių „Bodesa“ ir „Stiklorama“, gamyboje naudojami MACO, WINKHAUS apkaustai. „Helano“ darbas – kokybiškai surinkti produkciją. Mes patys savo gamybą esame sertifikavę KTU laboratorijoje, tad mūsų pagamintai produkcijai yra išrašomos deklaracijos, kurios patvirtina, kad ji atitinka vieną ar kitą pralaidumo klasę.

Bet koks lango, durų gedimas – mūsų rūpestis. Ar nesusireguliuoja, ar pakrito, ar nutiko dar kokia nelaimė, nebūtinai dėl mūsų kaltės, mes visada padėsime. Nesipurtome ir nesislapstome nuo atsakomybės. Nutikus bėdai visada atvyksta komanda, kuri išsprendžia kilusias problemas. Mes norime dirbti ir atsakingai žiūrime į klientų nusiskundimus.

Ar teikiate ir langų, durų įstatymo – montavimo paslaugą?

– Atsakysiu paprastai. Viskas nuo išmatavimo iki sumontavimo. Langai, durys, terasos, žiemos sodai. Jūsų noras, o mūsų rūpestis ir darbas. Sistema paprasta, užsakovui pasidomėjus ir pradėjus derinti darbus, mūsų komanda atvažiuoja į objektą, namus, butus, dar kartą išmatuoja, įvertina vietas, į kurias reikės sumontuoti mūsų gaminius ir tik tada yra pateikiama informacija gamybai. Pagamintą produkciją atvežame ir sumontuojame.

Langų gamybos ir montavimo brigada

UAB „Helanas“ remontuoja ir tiesia kelius. Pastaruoju metu žmonės vis dažniau renkasi asfaltuoti savo privataus namo kiemą, o ne dėti trinkeles. Motyvas labai paprastas – mažiau priežiūros. Ar jūs teikiate asfaltavimo darbų paslaugą fiziniams asmenims, smulkiems užsakovams?

– Taip, yra nemaža dalis žmonių, sakyčiau 50-60 proc., kurie nori asfalbetonio dangos. Prieš keletą dešimtmečių tai buvo beveik vienintelis kiemo padengimo būdas. Tad tai nėra naujiena. Šiandien į mus kreipiasi klientai, kurių kiemo asfalto danga jau pasenusi, o atnaujinti pigiau –perlieti nauju asfaltu. Mes bet kada galime atvažiuoti ir ją atnaujinti.

Kalbant apie smulkius darbus. Taip, mes asfaltuojame ir mažuose plotuose. Kad ir 1 arą. Tačiau saugodami savo klientų piniginės storį, visuomet informuojame, kad galima padaryti labai brangiai, arba pabuvus kantriam – ženkliai pigiau. Norint sutaupyti, gali tekti palaukti. Mažo ploto asfaltavimo darbai reikalauja labai didelių sąnaudų. Savo klientams mes visada patariame truputį palaukti. Susidedam į krūvą keletą mažų objektų ir vienu kartu atliekame. Taip klientas sutaupo nemažai pinigų.

Kiek mums žinoma pagalbos ranką ištiesiate ir ūkininkams?

– Taip, „Helanas“ turi didelę technikos bazę. Pavyzdžiui – 3 greiderius. Į mus dažnai kreipiasi ūkininkai, kolektyvinių sodų gyventojai, seniūnijos. Suderinę laiką tikrai galime padėti ir „sugrederiuojame“ reikiamą keliuką. Be to, mūsų įmonė teikia ir skaldos, žvyro, smėlio atvežimo paslaugas. „Helanas“ prekiauja šiais gamtos turtais (adresas: Maironio 78 A, Raseiniai ) ir jei yra poreikis, pristatome į pageidaujamą vietą. Turime du tralus, kuriais esant būtinybei galime pervežti iki 24 t sveriančius krovinius: savaeigius traktorius, sodo namelius, konteinerius. Jūsų sunkiasvorį krovinį saugiai nugabensime į bet kurią Lietuvos vietą.

Vadybininkas Lukas Paulauskis
Mob. telf. Nr.: +370 690 13048; el.paštas: lukas@helanas.lt

Užsk. Nr. 03-15

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us