Raseinių naujienų portalas

Maistas

Klausiate – atsakome: Kaip perkant braškes įsitikinti, kad uogos yra kokybiškos, šviežios ir skanios?

Vartotojams siūlomos braškės turi būti nepažeistos, nesugedusios, nepradėjusios pūti, švarios, be jokių matomų pašalinių medžiagų, kenkėjų nepažeistu minkštimu, be perteklinės išorinės drėgmės, pašalinio kvapo ir skonio.

Renkantis braškes, reikėtų žinoti, kad prekiauti uogomis, kurios turi akivaizdžių kokybės pažeidimų, yra draudžiama.

Uogų šviežumą parodo žiedkočiai: jei jie sausi, nenuvytę ir tvirtai laikosi ant uogos – tokia braškė šviežia. Kokybiškas uogas galima atpažinti ir iš jų kvapo. Ypač kokybiškų braškių kvapas gaivus ir malonus.

Svarbu paminėti ir tai, kad braškėms taikomi specialieji kokybės reikalavimai, todėl šių uogų etiketėje prekiautojai turi nurodyti: produkto pavadinimą, kilmės šalį, veislę ar prekinį tipą, tiekėją, grynąjį kiekį, jei uogos parduodamos sufasuotos. Taip pat, ženklinant braškes, privalu nurodyti ir kokybės klasę.

Braškės yra jautrios tolimam transportavimui. Lietuvoje užaugintos uogos pirkėją pasiekia greičiau, todėl yra šviežesnės, tai turi įtakos ir jų skoninėms savybėms.

Prasidėjus braškių sezonui, atkreipiame vartotojų dėmesį, kad pirkdami šias uogas turgavietėse, paviljonuose ar prekybos kioskuose, jie gali prašyti pardavėjų pateikti dokumentus, įrodančius braškių kilmės šalį. Įtariant, kad prekiautojas parduoda netinkamai paženklintas ar nekokybiškas uogas, galima apie tai pranešti VMVT nemokamu telefono numeriu 8 800 40403.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us