Raseinių naujienų portalas

KultūraLaisvalaikisPramogos

Raseinius ir Kalnujus sujungusiame take – įamžinti žymūs žmonės

Kalnujai – miestelis Raseinių rajone, prie magistralės Vilnius–Kaunas–Klaipėda. Tai pagal plotą ir gyventojų skaičių tai mažiausia seniūnija savivaldybėje. Nepaisant to, vietovė turi itin įdomią istoriją, kuria gali didžiuotis ne tik kalnujiškiai, bet ir kiekvienas Raseinių rajono gyventojas. Jau antri metai visus džiugina naujasis pėsčiųjų ir dviračių takas Raseiniai–Kalnujai, pritraukiantis žygiuotojus, dviratininkus ar paspirtukininkus.

Šis miestelis mūsų kraštui ir Lietuvai davė daug iškilių asmenybių, palikusių gilų pėdsaką istorijoje. VšĮ „Atrask Raseinius“ komanda, kartu su Raseinių rajono savivaldybe su Kalnujų seniūnija nusprendė take esančius suoliukus pavadinti žymių žmonių vardais, kilusiais iš Kalnujų ar jų apylinkių. VšĮ „Atrask Raseinius“ direktorius Arnas Zmitra ir Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosios bibliotekos vyr. bibliotekininkas Jonas Brigys atrinko 16 asmenybių, nuo kurių Kalnujų istorija yra neatsiejama:  Kukutis, Vytautas Ignas Ignatavičius, Juzefa Mikuckaitė Višinskienė, Ona Mikuckaitė, Jonas Šliburis, Miroslavas Čepkauskas, Vincentas Bakutis, Vincentas Juzumas, Ildefonsas Jarudas, Mečislovas Davainis-Silvestraitis, Jonas Survila, Janina Survilaitė, Marcelijus Teodoras Martinaitis, Algirdas Martinaitis, Juozas Tallat-Kelpša, Pranė Radzevičiūtė.

Visus, dar neatradusius Kalnujų, raginame išbandyti VšĮ „Atrask Raseinius“ sukurtą maršrutą „Kalnujai-Raseiniai“, kurį rasite mūsų svetainėje www.atraskraseinius.lt arba užsukite pasiimti lankstinuko pas mus į Turizmo informacijos centrą (Vytauto Didžiojo g. 17). Dėkojame visiems prisidėjusiems prie idėjos įgyvendinimo.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us