Raseinių naujienų portalas

NaujienosSveikata

Vangiausiai skiepijamasi transporto ir laivų statybos įmonių darbuotojai

Lietuvoje iš bent 100 darbuotojų turinčių įmonių vangiausiai skiepijimas nuo koronaviruso vyksta transporto įmonių ir laivų statyba užsiimančių bendrovių sektoriuje, rodo savivaldybėms išplatinta Sveikatos apsaugos ministerijos parengta duomenų lentelė, kurią antradienį skelbia 15min.lt.

Tarp daugiau kaip 100 darbuotojų turinčių krovininio kelių transporto įmonių vidutinis imuniteto rodiklis siekia 19,4 proc. – tiek asmenų buvo paskiepyta arba persirgę koronavirusu įgavo imunitetą, o skaičiuojant tik paskiepytus asmenis, vidutinis rodiklis yra 15,67 procento

Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ vadovas Zenonas Buivydas sako, kad pagrindinė vangiausiai skiepijimosi priežastis yra  gausus šiame sektoriuje dirbančių užsieniečių skaičius.

Geriausiai tarp šių įmonių atrodo bendrovės „Omniva“, LOG LT ir „Baltic Transline“, kurių imunitetą įgijusių darbuotojų dalis siekia 57-59 proc., blogiausi rodikliai užfiksuoti įmonėse „Transdomas“ (1,85 proc.) ir „Gricius Logistics“ (1,56 proc.).

Iš dešimties daugiau kaip 100 darbuotojų turinčių laivų ir plūdriųjų konstrukcijų statyba užsiimančių įmonių išsiskiria „Vakarų Baltijos laivų statykla“, kurios imuniteto rodiklis siekia 49,35 proc., o vakcinavimo rodiklis yra 28,68 procento. Dar šešios šio sektoriaus įmonės fiksuoja 18-28 proc. imuniteto rodiklį, o bendrovėje „Navistas“ jis yra vos 1,79 procento.

Lietuvoje mažiausiai vieną skiepą nuo koronaviruso yra gavę 45,7 proc. žmonių.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us