Raseinių naujienų portalas

Kita

Vyriausybėje – svarstymai dėl valstybinės pensijos daugiavaikiam tėvui

Vyriausybė trečiadienį spręs, ar tėvas, išauginęs penkis ir daugiau vaikų, gali gauti antrojo laipsnio valstybinę pensiją, mirus motinai, gavusiai tokią pensiją.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) siūlo pritarti įstatymo keitimo tikslui, tačiau nesvarstyti projekto, nes Vyriausybė ketina iki 2023 metų pavasario pateikti Seimui pasiūlymus dėl valstybinių ir kitų pensijų sistemos tobulinimo.

Peticijų komisija pernai rugsėjį nusprendė tenkinti vieno asmens siūlymą inicijuoti įstatymą, kad nebūtų skriaudžiami daugiavaikių šeimų tėvai, likę našliais, rašoma įstatymo pakeitimų aiškinamajame rašte. 

„Komisija mano, kad yra neteisinga nemokėti antrojo laipsnio valstybinės pensijos daugiavaikiam  našliui“, – teigiama dokumente. 

SADM teigimu, tam kasmet papildomai reikėtų apie 142 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų, tačiau šiemet jame lėšos nenumatytos, todėl prisiimti papildomų finansinių įsipareigojimų nėra galimybių. 

Antrojo laipsnio valstybinę pensiją (2 valstybinių pensijų bazių dydžio – 117,4 eurų) gauna 8683 žmonės, iš jų 8580 daugiavaikių motinų ir 103 tėvai. Iš valstybės biudžeto tam kasmet skiriama apie 12 mln. eurų.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us