Raseinių naujienų portalas

Politika

Keli šimtai žmonių susirinko į protestą prieš migrantų apgyvendinimą Dieveniškėse

Apie 400 žmonių ketvirtadienio popietę susirinko į protestą prie Vyriausybės prieš migrantų apgyvendinimą Šalčininkų rajone esančiame Dieveniškių miestelyje.

Žmonės laiko plakatus su užrašais „Sveiki atvykę į vietą, kur policija daužo savo piliečius. Mušti. Pasijuokti. Nepadėti“, „STOP migrantams“, „Mums rūpi mūsų saugumas“, Lietuvos valstybės ir istorines, taip pat vietos bendruomenių, Šeimos gynimo maršo simbolika pažymėtas vėliavas. 

Akcijoje dalyvaujantis Rūdninkų gyventojas Jurijus Kvetkovskis sakė atėjęs pareikšti paramos Dieveniškių gyventojams.

„Prie mūsų kaimo atvežė apie 300 pabėgėlių, mes šalia  gyvensim šalia tų banditų, kurie neteisėtai kerta sieną, nebijo nieko. Mes bijom dėl savo saugumo, savo vaikų, savo namų saugumo. Aš žinau, ką jie daro Vokietijoj, Švedijoj, ten neįmanoma, jie  vaikšto kaip savo namuose“, – BNS sakė protesto dalyvis.

Šią savaitę keliasdešimt gyventojų priešindamiesi migrantų apgyvendinimui blokavo kelią į Rūdninkų poligoną. Jie buvo pareigūnų patraukti jėga. Vėliau vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė pranešė, kad dėl migrantų apgyvendinimo poligono teritorijoje su vietos gyventojais rastas kompromisas.

Mitinge dalyvaujanti Šeimos gynimo maršo viena iš aktyvisčių vilnietė Sandra Juknė teigė atėjusi palaikyti Dieveniškių žmonių.

„Turime labai didelę problemą, valdžia sąmoningai nesitvarko su situacija, iki šiol nėra sienos, vietoje to, kad imtųsi atitinkamų veiksmų, leidžia nelegalams kirsti sieną ir kelti sumaištį mūsų šalyje, žmonės yra išsigandę, tai visiškai nesąžininga, nelogiška“, – BNS sakė S. Juknė.

Leidimas Dieveniškių bendruomenei 15–19 valandomis organizuoti protestą prie Vyriausybės suteiktas 500 žmonių, BNS informavo Vilniaus savivaldybė. 

Vidaus reikalų ministerija anksčiau buvo numačiusi iki rugsėjo pirmos apgyvendinti kelis šimtus migrantų Dieveniškių buvusioje technikos mokykloje, tačiau pasipriešinus bendruomenei planų atsisakyta.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė patvirtino, jog šiuo metu apgyvendinti migrantų Dieveniškėse neplanuojama, patalpos laikomos tik kaip rezervinė vieta.

Dieveniškių gyventojai ne kartą rengė protesto akcijas ir teigė prieštaraujantys migrantų apgyvendinimui miestelio teritorijoje, kadangi vieta, kurioje ketinama apgyvendinti migrantus, yra per porą dešimčių metrų nuo veikiančios mokyklos.

Dieveniškių gyventojai teigia prieštaraujantys migrantų apgyvendinimui miestelio teritorijoje, kadangi vieta, kurioje ketinama apgyvendinti migrantus, yra per porą dešimčių metrų nuo veikiančios mokyklos.

Lietuvos sieną šiemet jau kirto daugiau nei 3 tūkst. neteisėtų migrantų, dėl jų antplūdžio yra paskelbta ekstremali situacija. Šalies pareigūnai laikosi pozicijos, jog išaugę migracijos srautai yra organizuota Minsko režimo akcija prieš Lietuvą.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us