Raseinių naujienų portalas

KitaVerslas

Pigiausi maisto produktai Baltijos valstybėse – Lietuvoje

Pigiausi maisto produktai Baltijos valstybių sostinėse birželį buvo Vilniuje, o brangiausi – Taline, skelbia Latvijos paramos žemės ūkio rinkai centras.

Jo duomenimis, iš 36 pavadinimų populiariausių maisto produktų Lietuvoje pigiausi buvo 17, brangiausi – septyni, Latvijoje – atitinkamai 10 ir 13, Estijoje – septyni ir 13.

Pavyzdžiui, pigiausi vietinio auginimo pomidorai buvo Vilniuje, kur jų kaina siekė 1,79 euro už kilogramą, o brangiausi – Taline – 5,99 euro už kilogramą. Pigiausi didieji vištų kiaušiniai taip pat buvo Vilniuje, kur jų 10 kainavo 1,09 euro, o brangiausi buvo Rygoje – 2,25 euro.

Tuo tarpu šviežių bulvių kilogramas mažiausiai kainavo Taline – 0,15 euro, daugiausiai – Rygoje – 0,79 euro, o taip pat svogūnų kilogramas – atitinkamai 0,29 euro ir 0,5 euro.

Didžiausi kainų skirtumai skirtinguose prekybos tinkluose užfiksuoti Latvijoje, kur, pavyzdžiui, cukraus kilogramo kainos skyrėsi smarkiai – nuo 0,55 euro iki 1,15 euro. Estijoje cukraus kilogramo kaina svyravo nuo 0,55 iki 0,69 euro, o jo kaina visuose prekybos tinkluose Lietuvoje buvo bemaž vienoda – vidutiniškai 0,55 euro už kilogramą.

„Norėtųsi tikėtis, kad vienodos kainos Lietuvoje yra efektyvios mažmeninės prekybos, o ne kokių nors kitų veiksmų rezultatas“, – sakė Latvijos paramos žemės ūkio rinkai centro vadovė Inguna Gulbė.

Ji pridūrė mananti, kad Latvijoje atsiradus „Lidl“ parduotuvių tinklui, aršesnė konkurencija šiuos netolygumus panaikins.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us