Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Šalies vadovai pasveikino tremtinių ir laisvės kovotojų sąskrydžio dalyvius

Šalies vadovai šeštadienį pasveikino tradicinio Lietuvos tremtinių, politinių kalinių ir Laisvės kovų sąskrydžio „Su Lietuva širdy“ dalyvius.

„Daugelį metų Jūs nepaliaudami darbavotės ir vis dar darbuojatės Lietuvos naudai. Tikėjote Lietuva ir tuomet, kai mūsų šalies laisvę pasiglemžęs totalitarinis režimas mėgino brutalia jėga Lietuvos žmonių širdyse ištrinti tikėjimą ir viltį“, – teigė prezidentas Gitanas Nausėda.

„Todėl noriu, kad jūs jaustumėtės vertinami, o mes parodytume jums pagarbą ne tik kalbomis, bet ir jums naudingais sprendimais“, – sakė jis.

Šalies vadovas pabrėžė, kad Lietuvos žmonės remia tuos, kurie kovoja prieš tironiją ir drąsiai pasitinka pastarąsias savaites mums tenkančius iššūkius.

„Lietuvos istorija įtikinamai parodo – svarbiausios pergalės visų pirma iškovojamos žmonių širdyse“, – teigė prezidentas.

Jis palinkėjo politiniams kaliniams, tremtiniams ir Laisvės kovų dalyviams išlikti stipriems, neišsižadėti savo įsitikinimų ir toliau likti tvirta mūsų valstybės atrama.

Tuo metu premjerė Ingrida Šimonytė sakė, kad tremtinių ir kovotojų už laisvę patirtis bei išmintis reikalingos ir dabar, kadangi šių žmonių kova padėjo pagrindus Sąjūdžiui ir nepriklausomos valstybės atkūrimui.

„Esate žmonės, kurie daug iškentė, buvote grūdinami itin sudėtingais išbandymais, bet niekada neatsitraukėte nuo tarnystės Tėvynei ir neišsižadėjote meilės Lietuvai. Jūsų kova padėjo pamatus Sąjūdžiui ir nepriklausomos valstybės atkūrimui. Jūsų patirtis ir išmintis labai reikalingos ir dabar“, – sakė I. Šimonytė.

Pasak premjerės, sąskrydis Ariogaloje yra išskirtinai svarbus.

„Čia susirinko žmonės, kurie žino, kad žodis turi svorį, todėl negalima bet ko vadinti tremtimi, genocidu, Holokaustu ar kitais baisiais dalykais, su kuriais tikri žmonės gyvenime yra susidūrę ir iki šiol nešiojasi šių baisių įvykių žaizdas“, – teigė Vyriausybės vadovė.

Anot jos, nors jau virš 30 metų gyvename nepriklausomoje valstybėje, tačiau sunkių išbandymų debesys virš Lietuvos vis dar labai grėsmingi – bandoma supriešinti, suskaldyti, vykdomas intensyvus informacinis karas.

I. Šimonytė pabrėžė, kad Lietuva yra viena pirmųjų pasaulio valstybių, prieš kurią panaudoti „ypatingai ciniška“ agresijos forma – sukurtas nelegalios migracijos srautas, kuriuo siekiama priversti „atsisakyti pagarbos esminėms laisvos šalies vertybėms“.

Premjerė teigė neabejojanti, kad šiandien diktatoriai Rytuose bando primesti sukarikatūrinto patriotizmo jauką, manipuliuoja žmonių baimėmis.

I. Šimonytės teigimu, taip daroma niekaip negalint atleisti Lietuvai už tai, kad ši pirmoji išsivadavo iš Sovietų Sąjungos, tvirtai pasirinko Vakarų geopolitinę kryptį ir grįžo į Europos namus, taip pat už tai, kad, prisimindami savo patirtas kančias ir kovą už laisvę, stengiamės padėti ukrainiečiams, kartvelams, baltarusiams ir visiems kitiems, kurie bunda ar trokšta pabusti iš besitęsiančio sovietmečio letargo.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us