Raseinių naujienų portalas

Kita

Už žiaurų elgesį su kalyte Čita moteriai teismas skyrė 500 eurų baudą

Administracinė 500 eurų bauda skirta Radviliškio rajono gyventojai I. M., kuri žiauriai elgėsi su gyvūnu, mišrūnų kalyte Čita. Moteris nesikreipė dėl veterinarinės pagalbos suteikimo gyvūnui, nors liga buvo labai įsisenėjusi. Šių metų gegužę paimta kalytė teismo sprendimu konfiskuota. Teismo nutarimas priimtas Šiaulių apylinkės teismo Radviliškio rūmuose.

„Byloje surinkti ir teismo ištirti įrodymai patvirtina, kad I. M. savo veiksmais (neveikimu) pažeidė gyvūno gerovę žiauriai elgdamasi ir kankindama jį, taip sukeldama grėsmę žūti ar būti suluošintu, nes nesikreipė dėl veterinarinės pagalbos suteikimo, kai gyvūnui ji buvo būtina, nepakankamai jį šėrė“, –  sako bylą nagrinėjusi Šiaulių apylinkės teismo Radviliškio rūmų teisėja Daiva Šabanskienė.

Teismas atmetė I. M. per teismo posėdį pateiktus argumentus, kad šuo sirgo apie šešias dienas. Tai paneigia veterinarijos kabineto pažymoje nustatytas faktas, kad liga labai įsisenėjusi. Be to, pati I. M. gegužę rašytiniame paaiškinime pripažino, kad prieš dvi savaites pastebėjo, jog šuns kojos ėmė plikti, bet veterinarinės pagalbos nesikreipė. Moteris nurodė, kad kalę buvo nusprendę gydyti patys, tačiau negydė, nes galvojo, kad praeis.

Radviliškio rajono gyventoja nepateikė jokių objektyvių įrodymų, paneigiančių administracinio nusižengimo protokole nurodytus pažeidimus. I. M. paaiškinimus paneigia institucijos tikrinimo metu nustatytos aplinkybės: šuo ligotas, kojų oda, pasmakrės sritis nuplikusi, paraudusi, šlapiuojančiomis opomis, kraujuojančiomis žaizdomis, odos pažeidimai įsisenėję, dėl pažeidimų neprimina kairės galinės kojos, gyvūnas stipriai išliesėjęs, vangus, apatiškas.

I. M. savo kaltę dėl padaryto nusižengimo pripažino tik iš dalies, todėl teismas jos dalinio prisipažinimo nevertina kaip atsakomybę lengvinančios aplinkybės. Taip pat teismas nenustatė jos atsakomybę sunkinančių aplinkybių.

Teismas nustatė, kad 2021 m. gegužės 11 d. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Šiaulių departamento pareigūnai atliko neplaninį laikomų gyvūnų augintinių patikrinimą pagal gautą pranešimą dėl galimai netinkamai prižiūrimų gyvūnų augintinių. Buvo nustatyta, kad I. M. laiko 2 šunis, iš jų viena kalė Čita 13 metų amžiaus ir vienas šuo, kurio amžius nežinomas. Nustatyta, kad kalė Čita, mišrūnė, laikoma pririšta prie būdos. Gyvūnas stipriai išliesėjęs, sergantis.

Nutarimas per 20 kalendorinių dienų nuo jo kopijos (nuorašo) išsiuntimo ar išdavimo dienos gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui per Šiaulių apylinkės teismo Radviliškio rūmus.

Šiaulių apylinkės teismo informacija

Nuotrauka asociatyvi

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us