Raseinių naujienų portalas

KitaPramogos

Iš Baltarusijos į Lietuvą trumpam buvo užklydusi meška

Iš Baltarusijos į Lietuvą antradienį trumpam buvo užklydusi meška, trečiadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Apie vidurnaktį iš antradienio į trečiadienį per sienos stebėjimo sistemą Kenos užkardos pasieniečiai pastebėjo iš Baltarusijos geležinkeliu ateinančią mešką. Ji kirto sienos liniją ir palei bėgius patraukė į Lietuvos gilumą. 

VSAT teigimu, šią pasieniečių vaizdo kameromis stebimą geležinkelio atkarpą Lietuvos pusėje maždaug šešis kilometrus į šalies gilumą iki Kenos kontrolės punkto iš abiejų pusių juosia apsauginė tvora. 

Pasak pasieniečių, toli į Lietuvą meška nenuklydo. Tuo metu palei sieną netoli „pažeidimo“ vietos visureigiu patruliavo Kenos užkardos pasieniečių ekipažas.

„Gali būti, kad artėjančio automobilio šviesos išgąsdino lepečkoję. Lietuvos pusėje prabuvusi maždaug minutę ji apsisuko ir paskubomis perbėgo atgal į Baltarusiją“, – teigiama VSAT pranešime.

Meškos Lietuvoje nuolatos negyvena. Jos į šalį paprastai užklysta iš Baltarusijos, pasieniečiai ne kartą yra aptikę jų pėdsakų.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us