Raseinių naujienų portalas

Naujienos

Nuo šiol pašto siuntų lipdukus galima atsispausdinti pašto skyriuose

Lietuvos paštas pristato naujieną – nuo šiol užregistravus pašto siuntą savitarnoje, siuntos lipduką nemokamai galima atsispausdinti ir daugumoje Lietuvos pašto skyrių.

„Pastaraisiais metais ypač daug dėmesio skiriame Lietuvos pašto savitarnai ir su ja susijusių paslaugų tobulinimui. Karantino metu keitėsi gyventojų apsipirkimo įpročiai, jie dažniau pradėjo pirkti internetu, o kartu su tuo augo ir poreikis pašto paslaugas perkelti į virtualią erdvę“, – teigia Lietuvos pašto rinkodaros ir pardavimų direktorius Norbertas Žioba.

Atnaujintoje Lietuvos pašto savitarnoje per 2020 m. suformuota aštuonis kartus daugiau siuntų nei 2019 m., čia galima formuoti ir į užsienį siunčiamas siuntas. Siuntos formavimas savitarnoje paprastas – tereikia pateikti siuntos duomenis ir gavėjo adresą bei pasirinkti siuntimo būdą, ir sistema nurodys tikslią siuntimo kainą, kurią čia pat galima apmokėti. Toks siuntų formavimas taip pat padeda išvengti klaidų nurodant gavėjo adresą, sukurti adresų ruošinius ir kitą kartą siuntas siųsti dar paprasčiau.

„Šiandien vis daugiau klientų renkasi siuntas formuoti savitarnoje, tačiau ne visi jie turi galimybę patogiai atsispausdinti siuntos lipduką. Dabar tą bus galima padaryti daugumoje pašto skyrių – užklijavus lipduką beliks siuntą palikti savitarnos siuntų zonoje. Tikimės, kad tai padės siuntas siųsti lengviau ir greičiau“, – kalba N. Žioba.

Savitarnoje suformavus pašto siuntą, siuntos lipduką galima atsispausdinti daugumoje pašto skyrių, savitarnos spausdintuvo planšetės lange suvedus siuntos numerį ir prisijungimo prie savitarnos el. pašto adresą. Atsispausdinus lipduką belieka jį užklijuoti ant siuntos gerai matomoje vietoje ir siuntą palikti pašto skyriaus savitarnos siuntų zonoje.

Šiuo metu lipdukų spausdinimo aparatai yra įrengti 153 pašto skyriuose visoje Lietuvoje, konkretų pašto skyrių sąrašą, kuriuose prieinama naujoji paslauga galima rasti čia.


 

   

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us