Raseinių naujienų portalas

Kita

KAM bus apdovanoti afganistaniečių evakuacijos operaciją vykdę kariai

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas penktadienį Vilniuje įteiks apdovanojimus krašto apsaugos sistemos kariams ir civiliams darbuotojams, kurie padėjo iš Afganistano evakuoti su Lietuvos kariuomene dirbusius afganistaniečius vertėjus ir jų šeimos narius.

Evakuacijos operacija įvykdyta per penkias dienas – į Afganistaną nusiųsta dešimties karių komanda, dirbdama išvien su Lietuvos diplomate, subūrė Kabulo oro uoste visus prieglobsčio Lietuvoje paprašiusius vertėjus ir jų šeimas.

Į Lietuvą atskraidinta kelios dešimtys šeimų – iš viso apie 180 asmenų.

Penkias dienas iki operacijos vykdymo pradžios vyko intensyvūs operacijos planavimo darbai.

„Krašto apsaugos sistemos darbuotojai ir kariai pademonstravo didelį profesionalumą bei su kitų institucijų pagalba parengė operacijos scenarijų, geriausiai pritaikytą situacijai Kabule“, – teigiama Krašto apsaugos ministerijos pranešime. 

Anot A. Anušausko, be šių „šešėlyje“ buvusių krašto apsaugos sistemos darbuotojų ir karių, puikiai įgyvendinta „Kabulo vienuoliktuko“ operacija būtų buvusi sunkiai įmanoma.

Lietuvos kariams anksčiau padėję afganistaniečiai vertėjai atgabenti į Lietuvą, kilus grėsmei jų gyvybei, kai valdžią Afganistane perėmė Talibanas.

Lietuvos kariai Afganistane tarnavo beveik 20 metų – 2002–2021 metais.

Foto: Lietuvos kariuomenė

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us