Raseinių naujienų portalas

KitaNaujienos

Afganistaniečių vaikai Raseiniuose pradedami mokyti lietuvių kalbos

Raseiniuose šiuo metu įsikūrę iš Afganistano evakuotų šeimų vaikai nuo pirmadienio pradedami mokyti lietuvių kalbos.

Raseinių savivaldybės taryba leido komplektuoti penkias išlyginamąsias klases užsieniečių vaikams Viktoro Petkaus progimnazijoje.

Pasak Raseinių rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjos Modestos Lukoševičienės, šiuo metu Raseiniuose gyvena per 40 afganistaniečių vaikų, kuriems mokslas privalomas, tai yra jiems yra nuo 6 iki 16 metų.

Lietuvos teisės aktai numato, kad išlyginamosiose klasėse gali būti ne daugiau kaip po 15 vaikų, todėl nutarta sudaryti penkias klases.

M. Lukoševičienės teigimu, dar nežinia, ar tiek klasių ir bus, nes šią savaitę Lietuvoje gavę prieglobstį afganistaniečiai yra laisvi keliauti, kur nori.

Pirmadienį paaiškės, kiek vaikų lankys mokyklą.

„Pirmadienį susiplanavome pirmąjį vaikų vizitą kartu su tėvais, tai bus pirmoji pažintis su mokykla, susipažinimas su taisyklėmis, sutarčių pasirašymas, prašymų pasirašymas“, – BNS sakė M. Lukoševičienė.

Šiais mokslo metais afganistaniečiai bus mokomi tik lietuvių kalbos.

„Jiems pamokos prasidės kaip antrai pamainai, nuo 14 val., nes kitaip neturėtume ir žmogiškųjų išteklių, mokytojų. Jiems priklausytų per dieną po keturias lietuvių kalbos pamokas“, – teigė Švietimo skyriaus vedėja.

Dar trys priešmokyklinio amžiaus vaikai lankys „Šaltinio“ progimnaziją Raseiniuose.

„Jiems atskiros klasės nekuriamos, jie integruojasi“, – teigė M. Lukoševičienė.

Rugpjūtį iš Afganistano į Lietuvą evakuotos 34 Lietuvos kariams talkinusių afganistaniečių vertėjų šeimos, iš viso 176 asmenys. Jose – 82 vaikai.

Visi afganistaniečiai laikinai apgyvendinti Raseiniuose.

Šią savaitę 167 asmenims Migracijos departamentas suteikė prieglobstį Lietuvoje.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us