Raseinių naujienų portalas

Kita

Raseiniškės Indrės namuose sparnus išskleidė tropinis drugys

Raseiniškei fotografei Indrei Valaitytei šiandien ypatinga diena. Pasirodo, kai nori viskas – įmanoma. Šiandien jos namuose savo didžiulius sparnus išskleisti pasiruošė tropinis drugelis, dar trys laukia savo eilės.

Fotografė Indrė Valaitytė turi keturis tropinių drugelių kokonus. Vienas drugys šiandien išsirito iš kokono, parodydamas savo įstabaus grožio sparnus.

Pirmasis iš kokono išsirito drugelis Pelėda. „Tai didelis, delno dydžio, nuostabaus rašto drugelis. Nekantriai laukiam ir kitų. Tokiam pat iššūkiui pasiryžo buvusi mano dukrytės darželio auklėtoja iš „Liepaitės“ lopšelio darželio Rasa Kačiušienė. Ji grupėje su vaikais augina drugelių kokonus, rengia edukacijas ir laukia vikšrelių virtimo drugiais momento. Vaikams tai tikras stebuklas ir gamtos pažinimas iš labai arti. Mažieji su dideliu nekantrumu laukia, kaip atrodys jų auginami gražuoliai,“-pasakoja I. Valaitytė.

Rasos Kačiušienės auklėtiniai su dideliu nekantrumu laukia, kada jų vikšreliai pavirs į didžiulius, delno dydžio drugius. Kartu su I. Valaityte vaikai filmuoja ir ruošiasi edukacinio filmuko kūrimui.

Indrė juokėsi, kad tiek ji, tiek R.Kačiušienė, gavusios dėžutes su vikšrais patyrė lengvą šoką, jie buvo dideli ir tikrai nekeliantys simpatijų. Dėl tokių augintinių teko paieškoti informacijos, kaip juos laikyti, kuom maitinti. „Dvi savaites vikšreliai maitinosi kanų lapais, o patys drugiai – vaisių sultimis, pjaustytais vaisų griežinėliais. Augimo eiliškumas paprastas – vikšreliai po maždaug dviejų savaičių susisuko į kokoną, o praėjus tiek pat laiko – prašom – gražuolis drugys,“- įspūdžiais apie šių gražuolių gyvenimą dalinosi Indrė. Drugeliai gyvena maždaug mėnesį laiko. Fotografė savo gražiuosius augintinius planuoja įmažinti fotosesijose su klientais, o darželinukų grupei auginančius drugius, padėti sukurti edukacinį filmuką.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us