Raseinių naujienų portalas

LaisvalaikisPramogos

Paaiškėjo mokyklų konkurso nugalėtojai – tarp jų – Nemakščių Martyno Mažvydo gimnazija

Baigėsi pirmą kartą Lietuvoje organizuotas konkursas mokykloms „Įgyk įgūdžių su „Bosch“, kuriame mokiniai demonstravo savo amatų įgūdžius. Nugalėtojai paskelbti trijose kategorijose, kiekvienas iš jų galės išsirinkti „Bosch“ elektrinių įrankių už 1000 eurų savo mokyklos technologijų klasei.

Bendrojo ugdymo įstaigos kategorijoje nugalėjo Raseinių r. Nemakščių Martyno Mažvydo gimnazija, specialiojo ugdymo įstaigos kategorijoje – Ukmergės „Ryto“ specialioji mokykla, o profesinio ugdymo įstaigos kategorijoje laimėjo Mažeikių politechnikos mokykla.

Visose Baltijos šalyse vykusiame konkurse „Įgyk įgūdžių su Bosch“ buvo gautos 77 paraiškos, 34 iš jų – Lietuvoje. Darbus vertino konkurso komisija, o vėliau už atrinktus finalininkus buvo galima balsuoti socialiniame tinkle „Facebook“. Nugalėtojai išrinkti susumavus komisijos ir viešo balsavimo rezultatus.

„Dalyvavimas konkurso mokykloms komisijoje buvo įdomus ir prasmingas – sulaukta daug dėmesio vertų darbų. Juose atsiskleidžia kūrybingumas ir meistrystė, taip pat buvo džiugu pastebėti, jog moksleiviai neabejingi tvarumui. Tikiu, kad jiems smagu ne tik kurti savo rankomis, bet ir prikelti daiktus antram gyvenimui“, – teigia „Kūrybos kampas 360°“ bendruomeninių dirbtuvių įkūrėjas Giedrius Bučas.

Konkursas „Įgyk įgūdžių su Bosch“ buvo organizuotas siekiant paskatinti mokinius domėtis amatininko profesija, supažindinti juos su naujausiomis technologijomis, taip pat suteikti praktinę pagalbą Lietuvos mokykloms.

Finalininkus ir jų darbus galima pamatyti „Bosch Lietuva“ „Facebook“ puslapyje.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us