Raseinių naujienų portalas

Nuomonės

Arnui Zmitrai trūko kantrybė: šiandienos posėdis įrodo – tarybos nariai nesidomi už ką balsuoja

Besidomintiems vietos politika, tarybos posėdžių transliacijos turėtų būti kaip turkiškas, meksikietiškas ar lietuviškas serialas. Tik žiūrint  gali suprasti, kiek intrigų, pastangų ir energijos kainuoja būti tarybos nariu. Kandžios, familiarios  mero pastabėlės, akivaizdus nemylimų tarybos narių „traukimas per dantį“, arogantiškos valdančiųjų politikų pastabos, ne kai kurių savivaldybės darbuotojų gebėjimas savo pastabomis ignoruoti, kritikuoti opozicijoje esančių politikų komentarus ir t.t.

Po kiekvieno posėdžio, deja, tenka laukti visą mėnesį kitos serijos, bet tai vienintelis  trūkumas. Tikrai verta raseiniškius paskatinti prisijungti prie tų kelių dešimčių iki šiol žiūrinčių šį serialą – pamatysite ko nematę. O ir aktoriai vietiniai, pačių rinkti.

Šioje publikacijoje akcentuoti norėčiau žodį „BŪTI“,  nes dirbančių, tai yra – prieš kiekvieną komiteto posėdį susipažįstančių, besiruošiančių, analizuojančių tarybos narių – deja – mažuma. Yra keletas, kurie sąžiningai tarybos nario misijai skiria savo laiką, o kiti būna. Patikėkit. Šį faktą dar kartą patvirtino šiandienis Arno Zmitros, VšĮ „Atrask Raseinius“ direktoriaus, postas asmeniniame facebook puslapyje. Siūlau paskaityti visą (be cenzūros) publikuotą tekstą ir pagalvoti, kad tai tik lankytinų vietų klausimas, o kas būna, kai sprendžiami dar svarbesni klausimai?

„Kai visi išmano turizmą arba po Raseinių rajono tarybos posėdžio, kuris patvirtino Raseinių rajono lankytinų vietų sąrašą.

Reikalas paprastas – kiekvienas rajonas pasitvirtina savo lankytinų vietų sąrašą. Mūsų rajono atveju buvo susirinkę specialistai, kurie dėlioja sąrašą, galvoja pavadinimus, kartais juos ir normino, nes visokių variantų yra atsiradę šnekamojoje kalboje. Pvz. piliakalnį prie Raseinių pavadinome Raseinių, o ne Prabauda ar Cibikalniu, nes kryžiuočių aprašymuose minima Raseinių pilis, todėl toks ir piliakalnis. Visi kiti pavadinimai jau yra lankytinos vietos aprašymo reikalas, gido duona.

Trumpai tariant, sudėliojome naują redakciją, kurioje visiškai visko neįmanoma surašyti ir nėra tikslo. Aišku, galima ir pamiršti kažką. Bet ir tai ne bėda, gali papildyti, prašyti pakeisti tarybos sprendimą. Summa summarum, visi dirba, derina, taiso klaidas ir štai! Paskutinę akimirką vicemeras pateikia papildomus su niekuo nederintus lankytinus objektus vienam iš komitetų, kurie net neperskaitę garsiai per posėdį jiems pritaria ir teikia pritarti tarybai. Kaip ir iš principo nieko tokio, viskas ok, tikrai galima diskutuoti, traukti ar ne, galvoti tikslesnį pavadinimą. Bet kas atsitinka? Niekas nesigilina, nesugeba/nedrįsta pasakyti, kad x politikas pateikė pasiūlymą su klaidomis, nesilaikant sudarytojų formos ir pan. O dar durniau, kad niekas neskaito kas yra pateikta ir tam pritaria.

Iškilmingai skelbiu, kad aklai nubalsuota ir į Raseinių rajono lankytinų vietų sąrašą įtraukta tokių keistų formuluočių:

1. Paminklas partizanams Naruševičiaus valduose Pagynėvio kaime [įdomiai atrodys ženklas su klaidomis ir šiaip navatna formuluote];

2. Ižiniškių piliakalnis – piliakalnis [čia suprask dvigubas piliakalnis ar kaip?];

3. Ginaičių piliakalnis, Kalniškės piliakalnis [tai čia kuris? Vienas ar du vienoje vietoje];

4. Paminklas Petro Bartkaus-Žadgailos gimtinėje [tai gimtinės nelankom, bet paminklą jo?].

Yra ir daugiau kliurkų. Visgi, aš džiaugiuosi, jog politikams rūpi, visi nori kažką įtraukti. Gaila tik, kad nesitariama, nesilaikoma formos, nederinami pavadinimai. O kas šiais laikais neišmano turizmo ir nežino ką reikia lankyti?

Ir čia prisimenu vieną seną tiesą – tarybos nariai neskaito tarybos sprendimų ir nežino už ką balsuoja. Šiandienos posėdis tai įrodo, varoma aklai. Nei klaidos, nei formos, nei pavadinimai nekliūna… Kažkaip liūdna pasidarė.

Ir pabaigai, noriu pacituoti vieno dainininko žodžius: „Drąsių nieks žudo“. Kuo daugiau bus viešos kritikos mūsų politikams – tuo gražiau, taikiau ir be klaidų gyvensim.

Sekanti serialo dalis numatyta dar šiemet, gruodžio 2 d. 10 val. Prisijunk ir tu, pamatysi Raseinius iš naujo, pažadu.

RN apžvalgininkas

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us