Raseinių naujienų portalas

NaujienosNuomonės

Seimo pirmininkė susitiks su Šeimų sąjūdžio atstovais

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pirmadienį susitiks su Šeimų sąjūdžio atstovais, rugsėjo 10-ąją ketinančiais organizuoti dar vieną protesto akciją.

„Ateis trys Šeimų sąjūdžio atstovai ir susitikimas vyks Seimo centriniame kiemelyje, kadangi visi trys atstovai neturi galimybių paso ar kažkokio analogiško dokumento, kuris leistų įeiti į Seimo rūmus“, – žurnalistams penktadienį sakė parlamento vadovė.

Susitikime turėtų dalyvauti Raimondas Grinevičius, Artūras Orlauskas ir Algimantas Rusteika. Po susitikimo Seimo pirmininkė pateiks komentarus žiniasklaidai.

V. Čmilytė-Nielsen anksčiau teigė, kad susitikime bus kalbama ir apie saugumo priemones, kokių imsis organizatoriai būsimame mitinge, kad nepasikartotų rugpjūčio 10-osios riaušės.

Policija yra informavusi, kad užtikrinant saugumą, be kita ko, žadama atitverti dalį teritorijos prie Seimo rūmų.

Apie 5 tūkst. žmonių rugpjūčio 10 dieną buvo susirinkę prie Seimo Vilniuje išreikšti nepritarimą Vyriausybės planuojamiems ribojimams, skirtiems imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms. Protestas peraugo į riaušes, jų dalyviai blokavo išėjimus iš parlamento rūmų, mėtė į pareigūnus butelius, signalines raketas, prieš protestuotojus panaudotos ašarinės dujos, sulaikyta keliasdešimt asmenų.

Dar viena protesto akciją sostinės centre ruošiamasi surengti rugsėjo 10-ąją, Vilniaus savivaldybė šią savaitę žada iš naujo svarstyti, ar išduoti leidimą renginiui.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us