Raseinių naujienų portalas

KitaNuomonės

RN apžvalgininkas: ši valdžia kaimui parašė mirties nuosprendį

Ar kartais jums neatrodo, kad dabartinė valdžia kuria naujus lagerius? Na gal per stiprus žodis, bet… Kodėl man kilo tokia mintis? Skaitinėju vakar dienos „Raseinių naujienų“ FB: nuo slidaus kelio nuvažiavo automobilis su dviem vaikais. Ir pasipylė raseiniškių komentarai, tai vienas kelias – plikledis, tai kitas kelias plikledis.

Kas čia vyksta? Bando iš kaimiškų vietovių pačius kantriausius gyventojus iškrapštyti? Na, maždaug, mokyklas uždarėm, medicinos punktus – uždarėm, kultūros namus, bibliotekas palikom „ant“ 0,25 etato ir dar jūs norit ten gyventi? Na, gerai, tada iki miesto/miestelio centro važiuokit nevalytais, nebarstytais keliais. Gal tada susiprasit, kad nėra ką veikti tuose kaimuose.

O štai didmiesčiai tegul „bujoja“, ten tegul būna 21 amžių atitinkanti infrastruktūra ir ten tegul gyvena žmonės. Ar ne?

Logiškai mąstant, tiek įvairių biudžetinių įstaigų uždarius (mokyklos, med.punktai, bibliotekos, kultūros namai) turėtų savivaldybės biudžete linkti pinigų tiems prakeiktiems keliams pabarstyti, ar ne? Jei jau kaime gyvenantys priversti savo vaikus kelti anksčiau, kad juos pavežtų iki mokyklos, nes šalia esančią uždarė, tai gal galima tai daryti saugiai? Nuvalytu, pabarstytu keliu? Ar lauksime kol geltonas autobusėlis su mūsų vaikais atsidurs, kaip tas vakarykštis automobilis su dviem vaikais, griovyje? Ir nebus kaltų? Ai, kalta bus žiema.

Ir pabaigai šiek tiek nuobodaus, bet reikalingo teksto. Dalį savivaldybės biudžeto sunešame mes, dirbantys ir mokantys gyventojų pajamų mokestį (GPM). Logiška, kad norime už tuos pinigus ne tik šventes švęsti, bet turėti ligoninę, mokyklas ir padorius kelius, kad galėtume patys nuvykti dirbti, ir taip sumokėti mokesčius ir vaikus pavežti: į mokyklas, būrelius ir t.t. Dabartinės valdžios politika – viską uždaryti, optimizuoti ir dar bala žino, ką padaryti, mus, kantriuosius pasmerkia galvoti apie pasirinkimą – emigruoti į užsienį, ar pasirinkti vietinį didmiestį? Tik tada kas, sakykite liks iš tokių miestų kaip Raseiniai? Aš žinau! Nieko. Nes didžioji dalis ir senstančius tėvus išsiveš ten, kur yra ligoninė ir iki jos ne ledu važiuoti reikia.

Liūdna tiesa.  Ši valdžia regionams yra prašiusi mirties nuosprendį.

RN apžvalgininkas

Subscribe
Notify of
guest
1 Komentarai
Naujausi
Seniausi Most Voted
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus
Vakarė

Labai taiklus pastebėjimas. Lyg antrarūšiai žmonės gyvena periferijoje. Nebe tik gyventi, bet išgyventi jau sudėtinga. Dairomės darbų užsienyje https://www.bondojobs.lt/skelbimai/darbas-uzsienyje/darbas-vokietijoje/ nors ir kaip skaudu, bet esame sveiki, rankas turime, negalime elgetauti, norisi užsidirbti pragyvenimui.

Contact Us