Raseinių naujienų portalas

KitaNuomonės

Žurnalistai stogų netvarko, bet viešumas paspartina problemų sprendimą

Po publikuoto straipsnio apie Muziejaus gatvėje esančio daugiabučio namo varvantį stogą, kilo pasipiktinimo banga. UAB „Raseinių komunalinės paslaugos“ vadovas kategoriškai neigia bendravęs su nukentėjusio buto šeimininku. Visiškai kitaip teigia asmuo, kuris kreipėsi į redakciją prašydamas pagalbos. Jis teigia skambinęs viešai internetiniame tinklapyje nurodytu įmonės vadovo telefonu. Vieno asmens žodis, prieš kito asmens žodį. Tokio pobūdžio problemų neliktų, jeigu į skambučius būtų atsiliepiama prisistatant vardu, pavarde ir pareigomis.

Bet problema ne straipsnyje paminėtų personalijų pavardės, o varvantis stogas.

Muziejaus g. esantį 6-ąjį namą administruoja UAB „Raseinių komunalinės paslaugos“. Pagal viešai prieinamą, įmonės internetiniame tinklapyje skelbiamą informaciją, pasirašius „Butų ir ar kitų patalpų savininkų bendrosios nuosavybės administravimo ir eksploatavimo“ sutartį, UAB „Raseinių komunalinės paslaugos“ tampa namo administratoriumi ir, kaip rašoma sutartyje iš daugelio punktų, įsipareigoja organizuoti bendrojo naudojimo objektų remonto, rekonstravimo ar kitokių darbų ar paslaugų atlikimą (esant būtinumui organizuoti subrangos darbus), kontroliuoti atliekamų darbų ir paslaugų kokybę (sutarties punktas 2.1.1.2.). Pagal tą pačia sutartį buto ar kitokių patalpų savininkai prisiima atsakomybę kiekvieną mėnesį mokėti namo administratoriui. Tad nieko keisto, kad dėl bėgančio stogo pasipiktinęs raseiniškis teigė, jog jo rūpestis apmokėti sąskaitas, o varvantis stogas – administratoriaus („Raseinių komunalinės paslaugos“) rūpestis.

Po kilusio konflikto bendrovės vadovas įgaliojo Būsto priežiūros padalinio vadovę Jūratę Garliauskienę atsakyti į redakcijos pateiktus klausimus.

Pasirodo šio namo stogas remontuotas-padengtas prilydomąja danga prieš 14 metų. Remonto darbus, pasak padalinio vadovės, atliko patys gyventojai, tad jokio garantinio laikotarpio atliktiems darbams nėra. Daugiau nei 2 tūkstančius eurų kainavusi prilydomoji danga „Milda“ apmokėta iš namo kaupiamųjų lėšų.

Į klausimą, kas kompensuos gyventojo patirtus nuotolius, J. Garliauskienė atsakė, kad buto gyventojo vietoje nebuvo, į butą neįsileido, tad nuostoliai dar nenustatyti.

Pasak UAB „Raseinių komunalinės paslaugos“ Būsto priežiūros padalinio vadovės po problemos iškėlimo, specialistai buvo nuvykę į vietą, surašę apžiūros aktą ir priėmė sprendimą perlydyti stogo dangos siūles. Specialistė patikino, kad šie darbai jau padaryti.

Reziumė: žurnalistai gal ir netvarko stogų, tai puikiai daro specialistai, bet žurnalistai paviešinę problemą, padeda ar paspartina problemos sprendimą.

Asociatyvi nuotrauka

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us