Raseinių naujienų portalas

Kriminalai

Policijos mokyklos instruktoriui ne tarnybos metu pričiupus girtą vairuotoją šis prisipažino: ,,Aš visiškai girtas”

Lietuvos policijos mokyklos profesinių įgūdžių instruktorius Rolandas Marcinkus

Vasario 20 dienos popietę Lietuvos policijos mokyklos profesinių įgūdžių instruktorius Rolandas Marcinkus ne tarnybos metu Raseinių rajone sulaikė neblaivų vairuotoją – šiam buvo nustatytas 2,9 prom. girtumas.

Sekmadienio popietę Raseinių rajone važiuodamas pareigūnas pastebėjo iš šalutinio kelio išvažiuojantį automobilį, kurio vairuotojas net neapsidairęs važiavo jam reikiama kryptimi. „Po akimirkos automobilis jau važiavo tiesiai į mane (priešpriešine eismo juosta), taip blokuodamas man kelią ir sukeldamas avarinę situaciją,“ – pasakoja R. Marcinkus.

Po sukeltos avarinės situacijos automobilis „Audi“ A6 lyg niekur nieko nuvažiavo priešinga kryptimi. R. Marcinkus, įtardamas, kad vairuotojas gali būti neblaivus, ėmė persekioti minėtą automobilį, kuris ir toliau keistai manevravo po visą kelią. Tuomet, pareigūnui signalizuojant ilgosiomis šviesomis, automobilio vairuotojas sustojo.

,,Priėjus prie transporto priemonės pasirodė neįprasta, kad priekiniai ir šoniniai langai buvo aprasoję. Už vairo sėdėjęs vyriškis akivaizdžiai nesiorientavo aplinkoje, nerišliai kalbėjo, sklido alkoholio kvapas. Paklausus ar vairuotojas išgėręs, pastarasis atsakė: „Aš visiškai girtas“. Paprašiau paduoti automobilio raktelius, kad jis negalėtų niekur važiuoti,“ – apie neblaivaus vairuotojo sulaikymą pasakojo pareigūnas.

Apie įvykį R. Marcinkus nedelsiant pranešė policijai bendruoju pagalbos numeriu 112. Atvykę policijos pareigūnai „Audi“ vairuotojui nustatė 2,9 prom. girtumą.

Lietuvos policijos mokyklos Profesinių įgūdžių valdybos 2-ojo skyriaus vyresniojo specialisto Rolando Marcinkaus atsakingumo ir budrumo dėka pavojų kelyje sau ir kitiems kėlęs neblaivus vairuotojas neišvengs atsakomybės.

Lietuvos policijos mokyklos Veiklos valdymo skyriaus informacija

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us