Raseinių naujienų portalas

KitaPolitika

Rusijos orlaiviams uždaroma JAV oro erdvė

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) antradienį skaitydamas savo metinį pranešimą paskelbė, kad reaguojant į Maskvos invaziją į Ukrainą Rusijos lėktuvams uždaroma Jungtinių Valstijų oro erdvė.

Prezidentas paskelbė, kad visiems Rusijos orlaiviams bus uždrausta naudotis JAV oro erdve, pridėdamas Jungtines Valstijas prie Kanados ir daugelio Europos šalių, jau priėmusių analogišką sprendimą.

„Skelbiu, kad prisijungsime prie savo sąjungininkų, uždarydami Amerikos oro erdvę visiems Rusijos skrydžiams, toliau izoliuodami Rusiją ir dar labiau suvaržydami jų ekonomiką“, – sakė J. Bidenas.

Draudimas papildys virtinę sankcijų, kurias JAV, Europa ir kitos šalys jau paskelbė Rusijai ir dėl kurių nukrito rublio vertė. Vakarų priemonės taip pat gali padėti nusmukdyti šalies ekonomiką.

J. Bidenas taip pat paskelbė grėsmingą įspėjimą, kad be pasekmių Rusijos prezidento Vladimiro Putino agresija neapsiribos tik Ukraina.

„Per savo istoriją mes išmokome šią pamoką – kai diktatoriai nemoka už savo agresiją, jie sukelia daugiau chaoso, – kalbėjo J. Bidenas. – Jie juda toliau. O išlaidos ir grėsmės Amerikai ir pasauliui nuolat auga.“

Sekmadienį Europos Sąjunga ir Kanada paskelbė uždarančios savo oro erdvę Rusijos oro linijoms ir turtingiems rusams priklausantiems privatiems lėktuvams.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us