Raseinių naujienų portalas

NuomonėsPramogos

Nuo kitos savaitės didžiojoje dalyje „Regitros“ padalinių egzaminus galės laikyti ir motociklininkai

Šiltėjant orams atnaujinami ir praktikos egzaminai būsimiems motociklininkams. Jau nuo kovo 15 d. didžiojoje dalyje „Regitros“ padalinių bus galima laikyti ir A, A1, A2 kategorijų egzaminus. Būsimieji motociklininkai jau šiandien kviečiami registruotis ir tuo pačiu skatinami nepamiršti, kokia apranga bei įranga būtina pasirūpinti atvykstant į egzaminą.

Anksčiau šių kategorijų egzaminai prasidėdavo balandį, bet tokio apibrėžto termino atsisakyta 2020 m., kuomet nuspręsta juos organizuoti atsižvelgiant į oro sąlygas. Taigi, šiemet motociklų sezonas atidaromas anksčiau, nes kitos savaitės orų prognozės yra palankios – kovo mėnesio antroje pusėje turėtų išlikti teigiama temperatūra. Nuo kovo 15 d. egzaminus bus galima laikyti 8-iuose miestuose, o Vilniuje, Kaune ir Alytuje – nuo balandžio mėnesio.

Egzaminų grafikas bus atidarytas šios dienos eigoje, tad norintieji kviečiami užsiregistruoti tiesiog internetu. Kaip ir įprastai, vietos bus pildomos etapais.

„Taikant įvairias priemones, didžiojoje dalyje egzaminavimo centrų pavyko sumažinti praktikos egzamino laukimo laiką, todėl juose motociklų sezoną pradedame kiek galime anksčiau. Manome, kad būsimi motociklininkai jau dabar pasinaudos šia galimybe, o mes tokiu būdu galėsime efektyviau pasirengti artėjančiam pavasario ir vasaros egzaminų pikui. Vilniuje, Kaune ir Alytuje į motociklų egzaminus kviesime nuo balandžio 1 d., kadangi šiuose miestuose vidutinis egzamino laukimo laikas yra kiek didesnis. Dėl šios priežasties čia ir toliau daugiausiai dėmesio skirsime populiariausiai B kategorijai kovo mėnesį dirbdami ir nedarbo dienomis, t. y. pirmadieniais. Vasarį šią priemonę taikėme visoje Lietuvoje ir tai leido papildomai priimti virš 1 tūkst. egzaminų“, – sako „Regitros“ generalinis direktorius Vaidas Dominauskas.

Ką būtina žinoti atvykstantiems į egzaminą?

Būsimas motociklininkas į praktikos egzaminą turi atvykti su specializuota apranga, kuri apsaugotų jį nuo galimų sužalojimų, taip pat reikalinga ir tam tikra įranga. Taigi, atvykstant į egzaminą būtina pasirūpinti:

Apranga ir apsaugos turi būti pritaikytos motociklininkams. Kitaip tariant, netinka laisvalaikio ar sportiniai bateliai, riedutininkų apsaugos ir pan. Be tinkamos aprangos ir apsaugų egzamino laikyti negalima.

Svarbu žinoti ir tai, kad atvykstantiems į A, A1 ar A2 kategorijos praktikos egzaminą yra sudaryta galimybė jį laikyti ne tik „Regitros“ motociklu, bet ir nuosava transporto priemone. Kaip rodo statistika, tokį būdą renkasi net apie 50 proc. egzaminuojamųjų.

Primename, kad motociklas taip pat turi atitikti specialius reikalavimus. Juos ir dar daugiau informacijos, pavyzdžiui, kokios užduotys atliekamos per egzaminą bei į kokius dalykus svarbu atkreipti dėmesį renkantis aprangą, galima rasti „Regitros“ interneto svetainėje ČIA.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us