Raseinių naujienų portalas

KitaNaujienos

Rusija apkaltino „Google“ ir „YouTube“ teroristine veikla

Rusijos reguliavimo institucijos penktadienį apkaltino JAV technologijų milžinę „Google“ ir jos valdomą vaizdo įrašų platformą „YouTube“ „teroristine“ veikla, žengdamos pirmąjį žingsnį galimo uždraudimo link.

Rusija jau užblokavo prieigą prie kitų pasaulinių technologijų milžinių platformų, įskaitant „Facebook“, „Twitter“ ir „Instagram“, taip pat uždraudė kelias nepriklausomas žiniasklaidos priemones.

Rusijos žiniasklaidos priežiūros tarnybos „Roskomnadzor“ teigimu, „YouTube“ vartotojai „dalijasi įrašais su raginimais ardyti geležinkelių jungtį tarp Rusijos ir Baltarusijos“.

Vasario 24 dieną invaziją į Ukrainą pradėjusi Rusija šiam tikslui naudojasi ir savo sąjungininkės Baltarusijos teritorija.

„YouTube“ administracijos veikla yra teroristinio pobūdžio ir kelia grėsmę Rusijos piliečių gyvybei ir sveikatai,“ – pareiškė „Roskomnadzor“, kurią pacitavo naujienų agentūra „Interfax“.

Reguliuotoja pasmerkė „Google“ „akivaizdžiai antirusišką poziciją“ ir pareikalavo, kad JAV bendrovė „kuo greičiau nustotų transliuoti antirusiškus vaizdo įrašus“.

Kiek anksčiau šį mėnesį Rusija iškėlė baudžiamąją bylą amerikiečių bendrovei „Meta“, kuriai priklauso „Facebook“ ir „Instagram“, kaltindama ją leidus skelbti įrašus, kuriuose „raginama žudyti“ rusus.

Rusija yra viena labiausiai spaudos laisvę ir saviraiškos laisvę varžančių šalių, tačiau per pastarąsias kelias savaites padėtis dar labiau pablogėjo.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us