Raseinių naujienų portalas

KitaNaujienos

Išjungiami senieji pagalbos tarnybų telefono numeriai

AR-180919471.jpg

Primename, kad senieji pagalbos tarnybų telefono numeriai buvo panaikinti įgyvendinant Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2018 m. sprendimą dėl centralizuoto pagalbos skambučių administravimo vienu skubiosios pagalbos numeriu 112. Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimo dėl skubiosios pagalbos tarnybų trumpųjų telefono ryšio numerių naujoje redakcijoje buvo nustatytas konkretus senųjų pagalbos tarnybų telefono ryšio numerių naudojimo terminas iki 2021 metų rugsėjo 30 dienos ir išjungimas nuo 2022 metų balandžio 1 dienos.

Galutinai išjungus senuosius pagalbos numerius, pagaliau bus galima atsisakyti nuo Sovietų Sąjungos laikų likusio tarpmiestinio prefikso 8 – vietoje jo bus galima įvesti telekomunikacijų tinkluose vieningą tarptautinį prefiksą 00.

Gyventojams nuo balandžio 1 dienos niekas iš esmės nesikeis. Jau nuo praėjusių metų spalio 1 dienos vietoje daugelio skirtingų numerių jiems pakanka žinoti vieną lengvai įsimenamą ir „vieno langelio“ principu veikiantį numerį 112: užtenka juo paskambinti, o jau skambučių operatoriai pasirūpina, kokias skubiosios pagalbos tarnybas reikia informuoti apie pagalbos poreikį. Įsidėmėtina, kad numeris 112 turi ir kitų privalumų: juo galima skambinti iš bet kokio telefono įrenginio, net ir be SIM kortelės, skambučiams šiuo numeriu suteikiama pirmenybė ryšio tinkluose, o skambučių metu yra gaunami vietos nustatymo duomenys, kuriuos Bendrajam pagalbos centrui teikia mobiliojo ryšio operatoriai ir siunčia patys išmanieji mobiliojo ryšio įrenginiai.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us