Raseinių naujienų portalas

KitaVerslas

Aplinkosaugininkai visą balandį tikrins automobilių dirbtuves

Aplinkosaugininkai visą balandį tikrins autoservisus ir automobilių dirbtuves garažuose, ar šios veikia teisėtai ir ar patalpos šildomos nenaudojant atliekų.

Kaip informavo Aplinkos ministerija, akcija „Garažiukas – Kaminiukas“ siekiama, kad sumažėtų aplinkos teršimas transporto priemonių atliekomis, o žmonės suvoktų, kokios neteisėtai ar netinkamai vykdomos veiklos pasekmės, žala aplinkai ir žmonių sveikatai.

Aplinkosaugininkai, siekdami išaiškinti pažeidėjus, bendradarbiaus su Valstybinės mokesčių inspekcijos specialistais. O prireikus į pagalbą bus pasitelkiami policijos pareigūnai. 

Antrasis akcijos „Garažiukas – Kaminukas“ etapas vyks lapkritį.

Šį mėnesį aplinkosaugininkai kreips dėmesį ne tik į įmones, vykdančias šias veiklas, bet ir į asmenis, garažų bendrijose, pavieniuose garažuose, ūkiniuose pastatuose, fermose, angaruose ir gamybinėse patalpose vykdančius transporto priemonių techninę priežiūrą, remontuojančius ir ardančius eksploatuoti netinkamas transporto priemones.

Ypatingas dėmesys bus skiriamas šia veikla užsiimantiems nelegaliai. Taip pat akcijos laikotarpiu visuose šalies regionuose bus tikrinama, ar asmenys ir įmonės, užsiimančios automobilių priežiūra, remontu arba ardymu, šildymui naudoja tinkamą kurą, kaip tvarkomos susikaupusios atliekos.

Pasak aplinkosaugininkų, pasitaiko atvejų, kai kūrenamos po remonto susidariusios atliekos – skudurai, plastikas, tepalai, pavojingi skysčiai ar kitos medžiagos, taip teršiamas oras ir kenkiama žmonių sveikatai.

Be to, bus tikrinama, ar šias nenaudojamas transporto priemones surenkantys, apdorojantys asmenys turi Taršos integruotos prevencijos ir kontrolės (TIPK) ar Taršos leidimą.

Pasak ministerijos, akcijos tikslas ne bausti, bet skatinti veiklą vykdyti neteršiant aplinkos, tai įmanoma tik sudarius sutartis su teisėtais atliekų tvarkytojais.

Ministerija primena, kad automobilių ardymas neturint leidimo ar nesilaikant turimo leidimo sąlygų užtraukia baudą fiziniams asmenims nuo 300 iki 560 eurų, juridinių asmenų vadovams – nuo 300 iki 1700 eurų, kitiems atsakingiems asmenims – nuo 600 iki 1150 eurų.

Juridiniams asmenims ardant netinkamus naudoti automobilius be leidimo numatyta bauda nuo 10 tūkst. iki 30 tūkst. eurų, o pažeidžiant turimo leidimo sąlygas – 1–2 tūkst. eurų.

Už atliekų tvarkymo pažeidimus fiziniams asmenims taikoma atsakomybė nuo įspėjimo iki 4100 eurų.

Juridiniams asmenims, perdavusiems pavojingas atliekas nelegaliems atliekų tvarkytojams, gresia bauda nuo 150 iki 55 tūkst. eurų, o atliekų apskaitos pažeidimai gali užtraukti baudą nuo 150 iki 1,4 tūkst. eurų.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us