Raseinių naujienų portalas

KitaLaisvalaikis

Šalyje vyks „Nacionalinis miškasodis“ ir akcija „Darom“

Šeštadienį Lietuvoje vyks dvi nacionalinės iniciatyvos – „Nacionalinis miškasodis“ ir akcija „Darom“, kurių metu gyventojai kviečiami įveisti rekordinį miškų plotą ir išlaisvinti gamtą nuo šiukšlių.

Kaip nurodo Aplinkos ministerija, šiemet miškų sodinimo akcija bus masiškiausia iš visų iki šiol vykusių. Jos metu tikimasi įveisti rekordinį naujų miškų plotą – 748 hektarus (ha), pasodinti virš 2 mln. įvairių rūšių medelių – beržų, juodalksnių, eglių, pušų bei ąžuolų.

Prieš dalyvaujant miškasodyje, gyventojai, įmonės, įstaigos ar organizacijos turėjo užsiregistruoti Valstybinių miškų urėdijos regioniniame padalinyje.

Po miško sodinimo darbų gyventojai bus kviečiami neskubėti ir pasivaišinti arbata ir užkandžiais.

Be naujai įveisiamų miškų plotų, Valstybinių miškų urėdija atkurs ir apie 9 tūkst. ha miškų, kuriuose bus pasodinta apie 30 mln. medelių.

Tuo tarpu akcija „Darom“ šiemet skatins gyventojus visoje Lietuvoje ne tik rinkti atliekas, bet ir jas rūšiuoti bei pristatyti į regioninius atliekų tvarkymo centrus.

Iniciatyvoje taip pat gali dalyvauti pavieniai asmenys, šeimos, miestų ir miestelių bendruomenės, organizacijos, verslo įmonės.

Dalyvių registracija šiemet nebuvo vykdoma, o surinktas ir išrūšiuotas atliekas į regioninius ir apskričių aplinkos tvarkymo centrus arba stambiagabaričių atliekų tvarkymo centrus turi pristatyti patys akcijos dalyviai.

Pasikeitusiu akcijos formatu siekiama didesnio žmonių sąmoningumo ne tik surenkant, rūšiuojant, bet ir sutvarkant atliekas iki paskutinio žingsnio.

Atliekų surinkimo aikštelės bus pažymėtos „MES DAROM“ programėlėje kartu su savivaldybėse rekomenduotinomis tvarkyti viešosiomis erdvėmis.

Atliekų surinkimo aikštelėse darbuotojams priimti dalyvių atvežtas atliekas padės savanoriai.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us