Raseinių naujienų portalas

KitaKultūra

Raseiniai planuoja sutvarkyti Kalnujų piliakalnį

Raseinių valdžia šiemet planuoja pradėti tvarkyti dar vieną iš beveik 20-ties rajono piliakalnių – šalia Vilniaus-Klaipėdos automagistralės esantį Kalnujų piliakalnį.

Pasak rajono mero pavaduotojo Kęstučio Užemecko, šią vaizdingą vietą norima sutvarkyti jau kelerius metus – šiemet už 20 tūkst. eurų planuojama nusipirkti jo kadastrinio tyrinėjimo paslaugas.

„Archeologiniai tyrimai, konservavimas kai kurių vietų reikalingas, gal kraštovaizdžio šiek tiek atidengsime – sunku prognozuoti, kaip jiems ten seksis. Šiemet tam savivaldybės biudžete esame numatę apie 20 tūkst. eurų, o per keletą metų dar antra tiek“, – BNS sakė Raseinių rajono vicemeras.

Pasak K. Užemecko, Raseinių apylinkės garsios savo piliakalniais, pavyzdžiui, manoma, kad Molavėnų piliakalnyje galėjo stovėti garsioji Pilėnų pilis, o Ročiškėse – karaliaus Mindaugo Vorutos pilis.

„Tie mūsų rajone esantys apie 20 piliakalnių papuola į vadinamąjį antrąjį gynybinį kovos su kryžiuočiais žiedą. Jei pirmasis eina Panemune, tai antrasis būtent čia, ties Raseiniais. Dalis jų yra atidengti, sutvarkyti ir prieinami, kitus dar reikia tvarkyti, kad susiformuotų visas kompleksas su infrastruktūra ir istorija“, – sakė vienas Raseinių vadovų.

K. Užemecko teigimu, planuojamas tvarkyti Kalnujų piliakalnis turėtų sulaukti lankytojų, nes yra patogioje vietoje, šalia Vilniaus-Klaipėdos automagistralės, priešais Karpynės pramogų kompleksą.

„Nuo šio piliakalnio taip pat atsiveria puiki Raseinių miesto panorama, tačiau kol kas pats piliakalnis apaugęs menkaverčiais medžiais, brūzgynais, nėra tinkamo privažiavimo“, – sakė vicemeras.

Centriniame viešųjų pirkimų portale paskelbtame pirkime nurodoma, kad Raseinių savivaldybė planuoja pirkti Kalnujų, dar žinomo kaip Palendrių piliakalnio, sutvarkymo ir pritaikymo lankymui darbus. Už preliminarią 45 tūkst. eurų sumą per pusantrų metų norima sutvarkyti žemės dokumentus, įrengti automobilių aikštelę, medinius laiptus ir takus, užlyginti vietovę darkančias duobes.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us