Raseinių naujienų portalas

KultūraNaujienos

Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo diena Raseiniuose

Liepos 6 d. bus minima Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo diena Raseiniuose ir Molavėnuose. Diena prasidės su šv Mišiomis 12 val. Raseinių Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčioje, kuriose dalyvaus RRKC mišrus choras „Šatrija“ (vad. Gražvydas Jegnoras).

Vakare renginys keliasi į Molavėnų piliakalnių kompleksą. Molavėnuose 21 val. bus giedama Tautiška giesmė, o po to vyks Nacionalinio Kauno dramos teatro spektaklis „Ne sau žmonės“.

Nacionalinio Kauno dramos teatro spektaklis „Ne sau žmonės“ pagal Vydūno kūrybą. Režisierius Jonas Vaitkus, dailininkas Jonas Arčikauskas, kompozitorius Tomas Kutavičius.

„Ne sau žmonės“ – tai daugiau negu spektaklis. Tai spektaklis – misija, skleidžiantis pamatines lietuvių humanisto, filosofo, rašytojo Vydūno idėjas. Ugdyti sąmoningų ir laisvų žmonių tautą, jos dvasinę kultūrą – mokslą, meną, dorovę – toks buvo pagrindinis didžiojo mąstytojo siekis. Režisierius Jonas Vaitkus asmenybę laiko vienu iš kelrodžių šiandieninėje moralinių vertybių devalvacijoje ir kviečia teatro bendruomenę į žygį meilės, užuojautos, sąžinės, doros puoselėjimo kryptimi. Tapkime žmonėmis sau – iš esmės, o ne paviršiumi laisvais žmonėmis, negarbinkime aukso veršio, o siekime aukštesnio ir tobulesnio žmogiškumo. Būkime žmonėmis tautoje – mylėkime savo tėvynę, nuoširdžiai jai dirbkime ir būkime verti pagarbos. Būkime žmonėmis visatoje – per tautą mylėkime pasaulį ir prisidėkime prie pasaulio gėrio. Kompozitorius Tomas Kutavičius ir scenografas Jonas Arčikauskas Vydūno filosofinę mintį paverčia įspūdinga misterija – muzikiniu reginiu, kuriame dera tautos istorijos šešėliai, gamtos stichijų atgarsiai ir žmogiško tobulėjimo troškimas.

Autobusas į Molavėnus iš Raseinių miesto autobusų stoties išvažiuoja 20 val., o iš Molavėnų grįžta po renginio. Važiavimui autobusu yra reikalinga išankstinė registracija tel. 863098498

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us