Raseinių naujienų portalas

Kita

Mirkliuose įmontuota kapsulė ateities kartoms

            2022 m. liepos 7 d. 10.00 val. vyko Raseinių rajono Mirklių kaimo bendruomenei labai svarbus įvykis: į pamatą buvo įkastas laiškas, turintis simbolinę reikšmę ateities kartoms, ką joms paliksime. Bendruomenė savo veikla įrodo, kad ne tik galvojame, bet ir kuriame rytojų, kad  ateities kartoms būtų gera gyventi, klestėti, augti Mirkliuose.

           Raseinių rajono Mirklių kaimo bendruomenė įsikūrė 2014 m. rugsėjo 23 d., bendruomenėje yra 48 nariai. Įgyvendiname įvairius projektus, organizuojame tradicinius renginius: užgavėnes, ,,Pavasaris ir Mirkliuose“, ,,Paukščiai sugrįžta į Mirklius“, Saugokime save ir kitus“, ,,Rudens gėrybių šventė“, Padėkos vakaras”. Didžiausia bendruomenės svajonė – turėti savo namus.

          Bendruomenė teikė paraišką Raseinių rajono vietos veiklos grupės „Raseinių krašto bendrija“ konkursui ir gavo finansavimą vietos projekto „Viešosios erdvės Mirklių kaime sutvarkymas ir pritaikymas įvairiapusiškiems vietos gyventojų poreikiams“ įgyvendinimui pagal vietos plėtros strategiją (sutarties Nr. RASE-LEADER-6B-I-4-4-2018). Projekto metu planuojama pastatyti Mirklių bendruomenės namus. Laišką pasirašančių ir nuoširdžius sveikinimo žodžius tarė asmenys, kurių sprendimai, pagalba ir darbai lėmė, kad Mirklių kaimo bendruomenė turės savo namus. Tarp jų Raseinių rajono savivaldybės meras Andrius Bautronis, administracijos direktorius Edmundas Jonyla, administracijos direktoriaus pavaduotoja Irma Juknevičienė, Raseinių rajono savivaldybės tarybos nariai, vietos veiklos grupės atstovai, Raseinių rajono Mirklių kaimo bendruomenės pirmininkė Gražina Andraitienė.

  Ceremonijos metu skambėjo Raseinių rajono kultūros centro tradicinės instrumentinės muzikos ansamblio „Dubysa“ dainos, o ceremoniją užbaigė vikaras kunigas Marius Bareiša, kuris pašventino būsimus bendruomenės namus

Raseinių rajono Mirklių kaimo bendruomenės pirmininkė Gražina Andraitienė.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us