Raseinių naujienų portalas

NaujienosPolitika

Seimo nariai per pusmetį parlamentinei veiklai išleido beveik 900 tūkst. eurų

Seimo nariai pirmąjį šių metų pusmetį išleido per 894 tūkst. eurų parlamentinei veiklai skirtų lėšų.

Tradiciškai Seimo nariai didžiausias sumas skiria transporto priemonės eksploatacijai, viešosios informacijos rengėjų paslaugoms apmokėti, maždaug pusė jų lėšų limitą išnaudojo maksimaliai.

Iš viso per šių metų sausį–birželį vienas Seimo narys galėjo parlamentinei veiklai išleisti 7,9 tūkst. eurų.

Kaip rodo Etikos ir procedūrų komisijos paskelbta ataskaita, daugiau kaip 7 tūkst. eurų parlamentinei veiklai išnaudojo per 70 Seimo narių, beveik 30 – per 6 tūkst. eurų.

Nė cento šių lėšų nepanaudojo premjerė Ingrida Šimonytė ir užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis. 

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė panaudojo 218 eurų, beveik pusė šios sumos teko telekomunikacijų paslaugoms, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen – 1,6 tūkst. eurų, iš jų 930 eurų buvo skirti sumokėti už transporto priemonės nuomą ekskursijai į Seimą.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė panaudojo 1,2 tūkst. eurų, iš jų beveik 600 eurų – už Seimo suvenyrus.

Praėjusiais metais Seimo nariai parlamentinei veiklai iš viso išleido 1,676 mln. eurų.

Seimo nariams kas mėnesį skiriama 0,8 vidutinio mėnesio darbo užmokesčio dydžio suma išlaidoms, susijusioms su jų parlamentine veikla: biuro, kompiuterinės technikos nuomai, ryšio paslaugoms, transporto išlaidoms, automobilio eksploatacijai, suvenyrams, viešosios informacijos rengėjų paslaugoms ir pan.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us