Raseinių naujienų portalas

Kita

Prasidedant mokslo metams policija žada daugiau dėmesio eismo saugumui

Prasidedant mokslo metams policija žada daugiau dėmesio eismo saugumui, į pagalbą patruliuoti pareigūnams bus kviečiami policijos rėmėjai, šauliai.

Kaip pirmadienį pranešė Lietuvos kelių policijos tarnyba, rugsėjo 1-ąją bus rengiamos įvairios prevencinės priemonės, o visą mėnesį pareigūnai patruliuos perėjose prie mokyklų bei tikrins vairuotojų blaivumą.

Tam žadama pasitelkti šimtus savanorių ir patyrusių bei jaunųjų policijos rėmėjų. Pirmąkart su policija kartu patruliuos ir Raudonojo kryžiaus atstovai – jie bus pasitelkti šešiolikoje šalies miestų ir padės užtikrinti prevencinę ir šviečiamąją veiklą.

Taip pat bus vykdomos trumpalaikės prevencinės priemonės, skirtos jauniems vairuotojams (moksleiviams, studentams), tikrinama teisės vairuoti atitinkamos kategorijos transporto priemonę turėjimas, saugos diržų, saugos šalmų naudojimas.

Policija kreips dėmesį į tai, kaip nepilnamečiai, vairuojantys dviračius, elektrinius paspirtukus, mopedus, laikosi kelių eismo taisyklių reikalavimų. Taip pat bus tikrinama, ar pagal amžių jie gali vairuoti tam tikrą transporto priemonę, ar dėvi saugos šalmus, ar elektriniu paspirtuku nevežamas keleivis.

Bus tikrinamas ir mokyklinių mokyklinių, maršrutinių autobusų ir kitų transporto priemonių, vežančių vaikus į mokyklas ir iš jų, vairuotojų blaivumas, bus stebima, ar vairuotojai, vaikus lydintys pilnamečiai asmenys užtikrina saugų vaikų įlipimą ir išlipimą, laikosi nustatyto keleivių skaičiaus, saugos diržų naudojimo.

Rekomenduojama jaunesnius kaip 10 metų vaikus prireikus pervesti į kitą kelio pusę, ypač užmiesčio keliuose; jiems priminti, kad būdami važiuojamojoje kelio dalyje turi vilkėti ryškiaspalves liemenes su šviesą atspindinčiais elementais.

Tuo metu Europos kelių policijos tinklas ROADPOL (angl. European Roads Policing Network), vienijantis daugiau nei 25 Europos šalių kelių policijos pajėgas, rugsėjo 16–22 dienomis vykdys Saugaus eismo dienos minėjimą. Rugsėjo 21-oji skelbiama Europos diena be žuvusiųjų keliuose.

Kelių policijos duomenimis, šių metų sausį-liepą šalies keliuose įvyko daugiau nei 1 650 eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės, apie penktadalyje eismo įvykių nukentėjo nepilnamečiai: žuvo du mažamečiai lengvųjų automobilių keleiviai (4-erių mergaitė ir 6-erių berniukas). Sužeista daugiau nei 330 nepilnamečių (101 pėsčiasis, 75 dviračių ir 12 mopedų vairuotojų). Rugpjūčio pabaigoje žuvo 16-metis mopedo vairuotojas, 16-metė mopedo vairuotoja sužeista.

Subscribe
Notify of
guest
0 Komentarų
Inline Feedbacks
Žiūrėti visus komentarus

Contact Us